Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Med sikte på att bli Sveriges bästa studentstad

I dag startar årets nollning av de nya högskolestudenterna och Halmstads kommun är med och välkomnar dem tillsammans med Högskolan. Både för att de hitflyttade ska trivas i sin nya hemkommun, men också för att visa Halmstadborna att studenterna och högskolan är en viktig och tillgänglig del av vår kommun.

Som ett led i att bli en bättre studentstad – och på sikt kamma hem titeln ”Årets studentstad”, samarbetar kommunen, högskolan och studentkåren i det nystartade projektet ”Halmstad hjärta student”.

– Vi är stolta över vår högskola. Studenterna är viktiga för Halmstads utveckling, vi är måna om att studenterna ska trivas i Halmstad och att de även kunna se en framtid här. Andra kommuninvånare ska kunna ta del av det mycket positiva som studenterna bidrar med till vår stad, säger biträdande kommunchef Catharina Rydberg Lilja, Halmstads kommun, som själv deltar i projektet.

Uppskattad introduktion

Nollningen i Halmstad är en av Sveriges mest uppskattade bland nya studenter. Den är frivillig, drogfri och sker innan terminsstart. Det som kan verka märkligt för dem som själva inte deltar, är noga planerat och syftar till att ge studenterna en bra start i studentlivet genom att man träffar sina nya studiekamrater under lekfulla former och ofta får uppdrag som ska lösas tillsammans. Klassen svetsas samman. Ett av dessa uppdrag är att bygga en flytande farkost som klarar en regatta över Nissan. Klasserna tävlar mot varandra och det är inte alltid det går som de hade tänkt sig!

Årets regatta blir mer publik

Årets regatta går av stapeln i Nissan, vid Picassoparken, lördagen den 26 augusti. Starten sker klockan 11:00.

– Allmänheten är självklart mer än välkommen att beskåda detta spektakel och heja fram sina favoriter. I år kommer det att vara en speaker så att det blir enklare att följa med i vad som händer. Det blir både kvalheat och final och självklart är kommunen representerade – på land – för att möta våra nya studenter, säger Catharina Rydberg Lilja som hoppas på en stor uppslutning från Halmstadborna.

FAKTA:

Halmstad hjärta student

Projektet Halmstad hjärta student startades hösten 2016 och målet är att bli en bättre studentstad och bli utsedd till Årets studentstad. Inom projektet finns tre grupper: Halmstad på kartan, Må bra och Karriär. I samarbetet ingår Halmstads kommun, Högskolan i Halmstad och Halmstad Studentkår.

Årets studentstad

Utmärkelsen Årets studentstad delas ut av Sveriges förenade studentkårer och går till en studentstad där kommun, lärosäte och studentkår samarbetar för studenternas bästa, där studenter trivs och omhändertas samt där det finns ett fungerande studentinflytande.