Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ingen höjd sophämtningsavgift nästa år - ett av ärendena på kommunfullmäktige den 12 december

Årets sista kommunfullmäktigemöte inleddes med utdelning av kulturprislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för 2017. Priset gick i år till balettläraren Margot Remdha och bokhandlaren Ulrika Larsson. Därefter beslutade fullmäktige bland annat om att inte höja sophämtningsavgiften för 2018 och ge klartecken för ett nytt bostadsområde i Ranagård.

Klart för 400 nya bostäder i Ranagård

Det ska byggas 400 nya bostäder i Ranagård inom tomten Bergsgård 1:6. Det beslutade kommunfullmäktige under tisdagens möte.

De nya bostäderna bildar tillsammans en ny stadsdel i området med flerbostadshus, radhus och friliggande villor i 2 till 4,5 våningar. Det kommer även att byggas lokaler för affärer, skola, förskolor, och äldreboende samt finnas goda buss- och cykelförbindelser in till centrala Halmstad. Projektet förväntas kunna starta under 2018.

Planförslaget för det nya området har tidigare varit ute på granskning mellan 6 juli till 1 september 2017. Under denna period har en del mindre ändringar gjorts i detaljplanen gällande bland annat trafikbuller, vattenförsörjning och bostadshusens nockhöjd.

Ingen höjd sophämtningavgift nästa år

Kommunfullmäktige beslutade också att avgiften för sophämtning ska vara oförändrad under nästa år.

Beslutet innebär att årsavgiften för sophämtning för ett normalhushåll ligger kvar på cirka 2424 kronor per år. Anledningen till att avgiften inte höjs beror på att Halmstad energi- och miljö, som ansvarar för hämtningen, bedömer att den befintliga avgiften i dagsläget täcker kostnaderna för hämtning.

Pengar till konstnärlig gestaltning av Österskans

Kulturförvaltningen får 220 000 krnor för att gestalta Österskans som offentlig plats när bussterminalen upphör vid årsskiftet. Det beslutade kommunfullmäktige under dagens möte.

Pengarna kommer från stiftelsen Apelstamska donationsfonden som var femte år delar ut pengar i syftet att försköna Halmstad på olika sätt. Kulturförvaltningen har sökt bidrag ur fonden för att låta konstnärer gestalta delar av Österskans, som efter årsskiftet och två år framöver kommer att fungera som en offentlig mötesplats.

Kommunstyrelsen har tidigare beslutat att göra Österskans till en tillfällig offentlig plats under två års tid i väntan på att bygget av bland annat nytt hotell kommer igång. Förutom den konstnärliga gestaltningen kommer platsen även att få ny sittmöblering, flyttbar växtlighet, ljussättning, lekplats, aktivitetsyta och foodtrucks.