Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Henry Bengtsson ny kommunchef

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att utse Henry Bengtsson till ny kommunchef i Halmstad. Henry Bengtsson, som i dag är tillförordnad kommunchef, tillträder med omedelbar verkan och nu inleds rekrytering av en ny biträdande kommunchef.

Henry Bengtsson har en mycket bred erfarenhet av verksamheten efter att ha arbetat i Halmstads kommun i många år, bland annat inom socialförvaltningen, där han också var socialchef i slutet av 90-talet. Han har varit biträdande kommunchef i fem år, innan han tillförordnades som kommunchef i juni.

- Vi har många spännande utmaningar framför oss och jag är förstås stolt över att få förtroendet att leda kommunen framåt, säger Henry Bengtsson. Jag vill arbeta för förbättrade resultat, inte minst genom en fortsatt satsning på förbättrad service. Jag vill att Halmstad ska utvecklas och rustas för framtiden genom att ge de strategiska och långsiktiga frågorna större uppmärksamhet. Dessutom kommer jag att fokusera på att skapa en gemensam riktning för bolag och förvaltningar, för att arbeta med helheter som strävar efter att göra saker enklare för invånarna.

Processen med att rekrytera ny kommunchef har pågått sedan i början av juni månad. Att valet nu faller på Henry Bengtsson beror på flera olika faktorer. Det handlar bland annat om att Henry Bengtsson har de ledarkvaliteter som kommunen söker och behovet av att driva och slutföra det utvecklingsarbete som pågår inom flera områden.

- Jag är mycket glad över att Henry Bengtsson har accepterat det här uppdraget och är övertygad om att han kommer att fortsätta att bidra till fortsatt utveckling av Halmstads kommun. När vi arbetat med vår kravprofil inför rekryteringen så har vi insett att det vi önskar redan finns här i organisationen. Den bilden har också bekräftats av såväl fackliga representanter som chefskretsen under rekryteringarbetet, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Jag är övertygad om att Henry Bengtsson kommer att leda Halmstads kommun på ett professionellt och ändamålsenligt sätt. Vi står inför många viktiga ställningstaganden framöver, för att vi på bästa sätt ska klara av att leverera den service som Halmstadsborna har rätt att förvänta sig. Med sin erfarenhet och det ledarskap som Henry Bengtsson bedriver, är jag övertygad om att vi kommer att klara att möta de krav som ställs på oss som organisation, säger kommunråd Anders Rosén (S).