Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad samverkar för att locka hit polisutbildning

Högskolan i Halmstad har alla förutsättningar för att starta polisutbildning hösten 2018. Infrastruktur, ämneskompetens och viktig regional samverkan finns redan på plats, skriver företrädare för högskola, kommun, länsstyrelse, region och garnison i ett gemensamt prospekt till rikspolischef Dan Eliasson.

Regeringen har satt ett mål på 10 000 fler polisanställda fram till år 2024. För att nå det målet planeras polisutbildningar på två nya orter, och Halmstad vill bli en av de orterna.

Högskolan i Halmstad, Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Hallands län, Halmstads garnison och Region Halland bjuder nu tillsammans in Dan Eliasson att besöka Halmstad för att på plats få en bild av de många goda förutsättningarna för att starta en ny polisutbildning i Halland och Halmstad – en attraktiv region dit många väljer att flytta, och med goda kommunikationer som gör det möjligt även att pendla.

– Det är mycket positivt med fler utbildningsmöjligheter i Halmstad. Kommunen arbetar aktivt för att vara en attraktiv studentstad, säger Catharina Rydberg Lilja, biträdande kommunchef i Halmstad

– Högskolan har en lång erfarenhet av att bedriva yrkesinriktade och ämnesmässigt breda utbildningar i nära samverkan med det omgivande samhället. Vi har redan ämneskompetensen i en rad av de ämnen som ingår i en polisutbildning, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

– I Halmstad finns en kraftfull samverkan mellan Högskolan och andra viktiga aktörer, framhåller landshövding Lena Sommestad. Polisområde Halland har redan i ett samarbete med Försvarsmaktens garnison i Halmstad tillgång till anläggningar för utbildning i exempelvis skjutning, fordonskörning och fysisk träning. Detta innebär att det är samhällsekonomiskt fördelaktigt, med låga investeringskostnader och kort startsträcka, att förlägga en polisutbildning i Halmstad.

– Med de goda grundförutsättningar som redan finns på plats i form av ämneskompetens, utbildningslokaler, övningsmöjligheter och ett gott samarbete från alla parter, kommer vi att kunna starta polisutbildningen redan om ett drygt år, om regeringen beslutar så, säger rektor Stephen Hwang.