Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad provar tekniken med uppkopplade sensorer

"Internet of things" eller uppkopplande sensorer testas för att underlätta arbetet kring våra lokaler i Halmstads kommun med start den här veckan.

Det är städservice som genomför ett test och har monterat ett antal uppkopplade sensorer på kontoret på Torsgatan i centrala Halmstad.

Dessa sensorer läser av hur mycket en specifik lokal används (en möteslokal till exempel) och utifrån det så styr det behovet av städning. Sensorerna kan signalera om temperaturen i lokalen (om ett fönster står öppet) och om tekniska hjälpmedel har gått sönder och kan behöva lagas.

Sensorerna monteras under innevarande vecka och Halmstads kommun är den första kommunen i landet att testa dessa från leverantören Yanzi Network.

- För att vara konkurrenskraftiga och för att kunna leverera så bra service som möjligt till våra kunder prövar vi nya lösningar hela tiden. Det handlar också om att utnyttja våra gemensamma resurser på bästa sätt. Jag tycker detta är ett spännande test som kan bli viktigt för framtidens interna service i Halmstads kommun, säger Mehzabeen Kamruddin, som är verksamhetschef för städservice.

- Det här är en del av Halmstads kommuns digitala förändringsarbete där många olika initiativ tas i verksamheterna. Hela samhället går mot att vara mer uppkopplat och kunna använda tekniken som en möjlighet för att leverera bättre verksamhet på ett effektivt sätt." Internet of things" och uppkopplade sensorer är ett av de teknologiska huvudområden som kommunstyrelsen beslutat om i IT-riktlinjen för att nå ett smartare Halmstad, kommenterar Andreas Tylenius, digitaliseringschef i Halmstads kommun.