Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad i topp för sitt tillgänglighetsarbete

Omsorgsföretaget Humanas tillgänglighetsbarometer rankar Halmstads kommun som nummer två i Sverige för kommunens tillgänglighetsarbete.

Tillgänglighetsbarometern genomförs för sjunde året i rad och
undersökningen är den största i sitt slag. 194 kommuners arbete med att
göra samhället tillgängligt för personer med funktionsnedsättning granskas.

Förra året kom Halmstad på femte plats och året dessförinnan på plats 33. I år ligger alltså Halmstad som nummer två bland Sveriges kommuner vilket är resultatet av ett metodiskt arbete. I undersökningen mäts allt ifrån tillgänglighet på skolgårdar, idrottshallar och badplatser, till hur anpassad kommunens webbplats är.

– Rankingen visar att vi har riggat för kunna utveckla tillgängligheten, säger Suzanne Åkerlund (L), som är ordförande i kommunala handikapprådet.

Barometern visar att kommunen har styrning och förutsättningar för att bedriva systematiskt tillgänglighetsarbete. Det innebär att tillgänglighetsfrågrona lyfts i exempelvis kommunens styrdokument, i utbildningar med föreningar för inkluderande idrott, och att arbetet med fysisk utformning av staden för tillgänglighet fortsatt bedrivs.

- Detta är absolut värt att firas och uppmärksammas. Det är alla anställda i kommunen som kontinuerligt bedriver arbetet med att göra Halmstad mer tillgängligt, säger Suzanne Åkerlund.

Den inkluderande kommunen

Halmstads kommun hade 2015 temat ”Den inkluderande kommunen” vilket innebar fokus på ökad delaktighet för personer med funktionsnedsättning.
Under 2016 följs temaåret upp och arbetet fortgår för att hitta och avvärja eventuella hinder för tillgänglighetens utveckling.

Tillgänglighetsbarometern har tagits fram av företaget Humana med
expertstöd från den ideella organisationen Hjärnkraft. Här kan du läsa helalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
rapporten och ta del av enskilda kommuners svar. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster