Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad är bäst på tillgänglighetsarbete i Sverige

Tillgänglighetsbarometern 2017 som offentliggörs idag rankas Halmstad som landets främsta kommun i arbetet med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

- För varje steg som vi tar blir Halmstad en bättre stad att bo i, säger Suzanne Åkerlund(L) ordförande i Kommunala Handikapprådet i Halmstad

Enligt barometern utmärker sig Halmstad på flera områden, bland annat för att kommunen ställer krav på tillgänglighet innan medel ges till föreningsverksamhet samt för att den erbjuder unga med funktionsnedsättning sommarjobb.

Det är företaget Humana som står bakom undersökningen och man konstaterar att Halmstad kan känna sig stolta men inte nöjda samtidigt som man uppmanar alla andra kommuner att fortsätta sitt arbete i samman anda som Halmstad

Humanas Tillgänglighetsbarometer bygger på en kartläggning av hur landets kommuner arbetar med tillgänglighet. 235 av 290 kommuner har deltagit genom att svara på frågor om sitt övergripande tillgänglighetsarbete, men även hur tillgängligheten ser ut exempelvis på idrottsanläggningar eller kommunens webbsajt.

Årets undersökning är den åttonde i ordningen. 197 kommuner har svarat på tillräckligt många frågor för att rankas.

Tillgänglighetsbarometern 2017 har tagits fram av företaget Humana med expertstöd från Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft och SPF Seniorerna

Rätt från början

- Det här är jätteviktiga frågor för kommunen som vi arbetar mycket med och det handlar om att samordna insatser och göra rätt från början så att vi inte behöver anpassa i efterhand, säger handikappkonsulent Torbjörn Lagergren.

- Det är jätteroligt att vårt medvetna arbete för tillgänglighet blir synligt och uppmärksammas, säger Ella Kardemark (KD) ordförande i socialnämnden .

-Jag är stolt över att vi i Halmstad är bäst på att utveckla tillgängligheten! För varje steg som tas blir Halmstad lite bättre att bo i för alla men vi får inte bli nöjda utan ska fortsätta vårt arbete för ständiga förbättringar, säger Suzanne Åkerlund (L) ordförande i kommunala handikapprådet.