Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tillfälligt avgiftsfri markupplåtelse för uteserveringar i Halmstads kommun

Halmstads kommun tar inte ut någon avgift för uteserveringars markupplåtelse under april och maj. Beslutet har tagits för att lindra coronavirusets effekter på näringslivet i Halmstad.

Det beslutades av krisledningsnämnden, som består av de sex kommunråden på onsdagen. Nämnden aktiverades den 18 mars och har nu haft sitt andra möte. Nämnden finns för att fatta övergripande beslut med kort varsel.

På sitt andra sammanträde beslutade krisledningsnämnden att kommunen inte ska ta ut någon avgift för uteserveringars markupplåtelse under perioden april-maj 2020. Restauranger tillhör gruppen företagare som påverkas i hög grad av åtgärder som ska förhindra spridningen av covid-19 (coronavirus). Branschorganisationer har särskilt lyft fram åtgärden om kostnadsfri markupplåtelse för uteserveringar för att hjälpa företagare att överleva krisen.

- Detta är ytterligare ett viktigt beslut för att underlätta för vårt lokala näringsliv. Vi behöver alla hjälpas åt för att våra företag ska kunna ta sig igenom krisen. Vi behöver dem nu och vi kommer behöva dem mer än någonsin när pandemin är över, säger Jonas Bergman (M), krisledningsnämndens ordförande.

Krisledningsnämnden tog också ett övergripande beslut om användning av skyddsutrustning. I första hand ska all skyddsutrustning som används av kommunens personal vara CE-märkt, men i de fall där detta saknas beslutade nämnden att även utrustning som inte är CE-märkt får användas. Denna utrustning ska då i stället vara godkänd av Arbetsmiljöverket eller Läkemedelsverket, i enlighet med nya statliga instruktioner.

- Tryggheten för vår personal och våra invånare är oerhört viktig och därför har vi redan nu skaffat beredskap för att kunna använda andra typer av fungerande skyddsutrustning om det skulle behövas, säger Jonas Bergman (M), krisledningsnämndens ordförande.