Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Räddningstjänsten skickar hjälp till Dalarna

Räddningstjänsten i Halmstad skickar tio personer och en släckbil för att hjälpa till att bekämpa skogsbränderna i Dalarna. De första lämnar Halmstad redan på onsdagskvällen.

Sent på tisdagen kom en förfrågan om att skicka hjälp till de branddrabbade områdena i Dalarna och Gävleborg. Räddningstjänsterna i Halland har därefter beslutat att gemensamt bistå med personal och bilar.

Behovet av ledningspersonal är akut i Transtrand i Dalarna, så Halmstad kommer att skicka två stabspersoner redan under kvällen, som senare avlöses av ytterligare två. I morgon, torsdag, så kommer en släckbil och sex personer att åka till Transtrand och delta i släckningsarbetet.

Bilen tas från stationen i Harplinge, och för att täcka upp återregistreras en av de släckbilar som nu är avställda för att kunna ha i höjd beredskap.

− Vi har gemensamt gjort en bedömning att vi kan lämna dessa resurser mot bakgrund av vårt eget mycket torra läge. Vi anser att det är viktigt att vi ställer upp för varandra i Sverige, inte minst för att vi själva ska kunna räkna med hjälp om vi skulle få ett prekärt läge, säger Frida Svensson, brandingenjör i beredskap som koordinerar insatsen.

Läget i Halmstad är trots regnet som kommit fortsatt ansträngt. Även om det tillfälligt är fuktigt på marken så är jordlagren längre ner extremt torra vilket gör att risken för bränder är fortsatt hög. Eldningsförbud råder och kan komma att skärpas de närmaste dagarna.

− Vi kommer att stödja våra kollegor norrut i en vecka i första skedet och därefter får vi ompröva beslutet beroende på vilken situation vi befinner oss i på hemmaplan, säger Frida Svensson.