Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt bostadsområde i Ranagård - ett av ärendena på kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott den 7 november

Nytt bostadsområde i Ranagård och trygghetsbostäder i Getinge. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Klart för 400 nya bostäder i Ranagård

Det ska byggas 400 nya bostäder i Ranagård inom tomten Bergsgård 1:6. Det föreslog kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott under tisdagens möte.

De nya bostäderna bildar tillsammans en ny stadsdel i området med flerbostadshus, radhus och friliggande villor i 2 till 4,5 våningar. Det kommer även att byggas lokaler för affärer, skola, förskolor, och äldreboende samt finnas goda buss- och cykelförbindelser in till centrala Halmstad. Projektet förväntas kunna starta under 2018.

– Ranagård är ett konkret exemplet på hur Halmstad växer. Många familjer kommer att hitta sitt nästa hem där och tillsammans sätta själ till en nya stadsdelen, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

Planförslaget för det nya området har tidigare varit ute på granskning mellan 6 juli till 1 september 2017. Under denna period har en del mindre justeringar och förtydligande gjorts i detaljplanen.

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige som är sista beslutsinstans.

HFAB vill bygga hyresrätter och trygghetsboende i Getinge

HFAB planerar att bygga nya hyresrätter och trygghetsboende i Getinge längs Östra järnvägsgatan. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade under tisdagens möte att godkänna ett markanvisningsavtal som innebär att HFAB kan börja planera för sin byggnation.

– Tillgång till trygghetsbostäder i kommunens orter är viktigt och ger möjlighet för äldre personer att bo kvar i den trakt där man trivs. Jag är glad att se dessa bostäder på väg fram, helt i linje med det som efterfrågas, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).