Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nya ordningsregler på kommunens utebad från den 1 juli

Kommunfullmäktige beslutade under onsdagens sammanträde att från och med den 1 juli i år införa nya ordningsregler som gäller på kommunens utebad. Syftet med de nya reglerna är att förbättra säkerheten för alla besökare.

Antalet besökare på Simstadion Brottet under säsongen 2018 ökade till cirka 235 000 jämfört med cirka 166 000 året innan. Men det har inte enbart inneburit att det varit trångt på gräsmattorna och i bassängerna. Många besökare vittnar också om hur ungdomsgäng och vuxna personer betett sig illa och stört ordningen på olika sätt. Dessutom har det förekommit många fall av skadegörelse och hot mot anställda.

Polisen kan ingripa

Eftersom Simstadion räknas som offentlig miljö har kommunen i dagsläget inga befogenheter att agera, personalen kan inte mer än att ge muntliga tillsägelser. För att komma tillrätta med problemen måste det sättas upp tydliga regler som ger personalen rätt att ingripa vid behov. I dagsläget är regelverket i praktiken bara rekommendationer och endast polisen kan avhysa personer från platsen.

Ordning och trivsel för alla

De nya ordningsreglerna gäller på Simstadionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Furulundsbadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Getingebadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och innebär följande:

  • Barn under 12 år samt icke simkunniga måste ha badande vuxet sällskap av säkerhetsskäl
  • Du som vuxen är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet
  • Lyssna på och följ personalens anvisningar
  • Lämna aldrig medföljande barn utan uppsikt
  • Vid misstanke om brott tillkallas alltid polis

Skyltar med de nya reglerna kommer att finnas uppsatta utanför utebaden från och med 1 juli.

Ordningsproblemen har varit koncentrerade till Simstadion Brottet. Furulundsbadet och Getingebadet har fungerat väldigt bra och på dessa bad har både personalen och besökarna har varit nöjda.