Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu höjs temperaturen för lag-VM i bordtennis

Det största idrottsevenemanget i Sverige under 2018 närmar sig med stormsteg. Halmstads VM-organisation med kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf i spetsen uppmanar nu hela Halmstad att engagera sig i VM.

Chansen att känna på VM-stämningen finns redan 27 februari i Halmstad Arena. Då spelar Sverige EM-kval mot Danmark och samtidigt ges en exklusiv uppspelning av den officiella VM-låten ”Name You Beautiful” av Per Gessle. Det är fritt inträde till matchen som startar kl. 18.30, men piazzan i Halmstad Arena öppnar kl. 17.30 med VM-förfest och massor av aktiviteter.

Ända sedan 2013 då Halmstad tilldelades lag-VM i bordtennis har en noggrann planering av evenemanget pågått. VM-organisationen känner sig trygga med var de befinner sig i förberedelserna. Här följer en kort sammanfattning av den pressträff som hölls tidigare i dag:

Biljetter

Biljettförsäljningen går över förväntan. Det har sålts 6 500 biljetter hittills och det interna målet är att sälja 10 000 biljetter i förköp. Det tillsammans med att en stor del av platserna i A-hallen är redan vikta åt ackrediterade, säkerställer att det kommer vara mycket publik i arenan under alla VM-dagar. Mycket pekar också mot att finalhelgen kommer bli slutsåld.

Därför uppmanar VM-organisationen alla Halmstadbor och hallänningar att köpa biljett i tid. Gruppspelet pågår mellan 29 april-2 maj och då är man garanterad att få se Sverige spela.

VM-lottningen hålls 27 februari, kl. 14.00 i Halmstad Arena. Då avgörs vilka Sverige får möta i gruppspelet.

Volontärer

300 volontärer har anmält sig hittills, vilket är över förväntan. Målsättningen är att ha minst 350 volontärer under VM. En första volontärsträff hålls den 27 februari, där ett hundratal deltar. Fler utbildningstillfällen väntar inför mästerskapet. Volontärer är oerhört viktig del för evenemanget, och VM-organisation välkomnar ännu fler anmälningar. Det är en unik möjlighet att uppleva VM från insidan.

Boende

Det finns alla möjligheter för VM-besökare att hitta boende i Halmstad och i närområdet. Det finns stort utbud av rum på enklare hotell, vandrarhem, Bed and Breakfast, i campingstugor, samt privat uthyrning. Även ett begränsat antal rum på tre- och fyrstjärniga hotell finns tillgängliga. VM-organisationen hjälper svenska och internationella bordtennisklubbar att hitta lämpligt boende.

Lokalt engagemang

VM-organisationen har ingått en rad lokala samarbeten som på olika sätt bidrar både ekonomiskt, akademiskt och socialt till att stärka Halmstads och Hallands utveckling och attraktivitet. Målet är att genom olika insatser engagera hela Halmstad med omnejd i VM.

Uppvisningsmatch och VM-låt

Vid torsdagens pressträff kontrollerades den kommunala formen av kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf som gick en match mot VM-ambassadören Åsa Carlsson med VM-maskoten Halmoo som domare. Därefter spelades ett smakprov av den officiella VM-låten ”Name You Beautiful” som framförs av Halmstads egen världsstjärna Per Gessle samt Helena Josefsson. Låtens kompositörer är Per Gessle, Sebastian Atas, Victor Sjöström och Viktor Broberg.

Låten kommer att spelas publikt första gången under Sveriges EM-kval mot Danmark i Halmstad Arena 27 februari klockan 18.30.