Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nominerade till Årets superkommun

Förra året en vinnare, i år har Halmstads kommun nominerats till Årets superkommun av tidningen Dagens samhälle igen. Tidningen granskar alla svenska kommuner och väger samman en mängd  olika faktorer som visar på kommunens utveckling.

– För att bli nominerad till Superkommun krävs mer än bara en välfungerande kommunal verksamhet. Det är kommunen, näringslivet och invånarna som tillsammans skapar våra goda resultat och jag är stolt över att kunna konstatera att vi tillsammans återigen har lyckats hamna i topp. Det bekräftar bilden av att Halmstad är en kommun där man får ut mer livet, Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kategori Städer/stadsnära kommuner 

Halmstads kommun vann förra året i kategorin Städer/stadsnära kommuner. I år har kommunen blivit nominerad till en topptre-plats igen. Kommunerna delas upp i tre kategorier enligt SKL:s kommunindelning. De som jämförs med varandra är 46 storstadskommuner, 108 städer och stadsnära kommuner där Halmstads kommun ingår samt 136 småstads- och landsbygdskommuner.

I kategorin städer/stadsnära kommuner, som Halmstad nominerats i, ingår kommuner med minst 50 000 invånare, varav 40 000 i största tätorten, samt kommunerna nära dem. Totalt 108 kommuner.

Agenda 2030 inkluderad i rankingen

Rankningen som tidningen gjort bygger på officiell statistik och är indelad i sju kategorier som poängsätts och vägs samman. Nytt för i är att Agenda 2030 är inkluderat i undersökningen. De 16 delmål från Agenda 20130 som är aktuella för kommunerna har grupperats i sju kategorier, inkluderande samhällen, hållbar konsumtion, hälsa och välbefinnande, god samhällsutveckling, jämställdhet, hållbara samhällen samt klimat och miljö.

Dagens samhälles nominering

Fjolårets vinnarkommun kniper en nominering även i år. Goda förbindelser med omgivningen och starka resultat inom kultur och fritid lyfter Halmstad i undersökningen. Havsstränderna tillhör landets mest besökta resmål under sommaren men kommunen försöker även locka till sig fler permanent boende. 150 000 till antalet ska de bli år 2050, enligt planen. Att kommunen har höjt skatten med drygt 1,4 kronor över fyra mandatperioder för att möta investeringstrycket har inte bromsat expansionstakten.

Den 15 maj tillkännages placeringen på en gala i Stockholm.

Läs mer om utmärkelsenlänk till annan webbplats