Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Medel för att minska segregation

För att minska segregationen och arbeta långsiktigt med socioekonomiska utmaningar har regeringen infört ett nytt ekonomiskt stöd. Halmstad har möjlighet att söka motsvarande 11 miljoner kronor per år under den kommande treårsperioden.

För att minska segregationen och arbeta långsiktigt med socioekonomiska utmaningar har regeringen infört ett nytt ekonomiskt stöd. Halmstads kommun är en av 32 kommuner, med områden med socioekonomiska utmaningar, som är behöriga att söka medel. Pengarna fördelas i kvoter utifrån invånarantal och Halmstad har möjlighet att söka motsvarande 11 miljoner kronor per år under den kommande treårsperioden.

Pengarna ska användas till åtgärder som på olika sätt stärker den ekonomiska och sociala utvecklingen. Det kan till exempel vara: tidiga insatser för barn och unga, satsningar på utbildning, ökad trygghet, ökad sysselsättning samt insatser för att stärka demokratin och det civila samhället.

Erfarenheter från tidigare satsningar i Sverige visar vikten av att inte enbart genomföra insatser på individnivå eller i isolerade bostadsområden utan att på olika sätt arbeta långsiktigt med utvecklingen av hela kommunen för att förebygga och minska segregation.

Halmstads kommun kommer att ta fram en ansökan om medel som lämnas in den 30 september.

Läs mer på Tillväxtverkets webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Regeringens webbplatslänk till annan webbplats.