Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Krisberedskapsvecka med fokus på kunskap

Årets Krisberedskapsvecka inleds i dag. Uppdraget från regeringen är tydligt – öka kunskapen om hemberedskap och vad som krävs i händelse av kris eller krig. I Halmstad har invånarna möjlighet att prata beredskap vid flera tillfällen under veckan.

I början av veckan skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut en broschyr till landets 4,8 miljoner hushåll. ”Om krisen eller kriget kommer” innehåller information som är viktig i händelse av kris då samhällets resurser behöver prioriteras och många behöver kunna klara sig själv i några dagar.

– Vi tror att broschyren kommer att väcka en del frågor och har därför fokus på att möta människor och ge svar på eventuella frågor, säger säkerhetsstrateg Ann-Louise Rispling.

Svar på vanliga frågor om broschyren finns på Din säkerhets webbplats.länk till annan webbplats

På fredag eftermiddag klockan 15 samlas flera olika aktörer på Stora torg och prata krisberedskap ur flera perspektiv. Kommunala funktioner som säkerhet, kommunikation, Laholmsbuktens VA, HFAB och räddningstjänsten finns på plats. Även Region Halland, polisen och Civilförsvarsförbundet medverkar.

– Vi kommer tillsammans att dela ut checklistor för att öka Halmstadbornas kunskap om vad man behöver ha hemma för att klara sig vid en kris. Det kan handla om ett längre strömavbrott, en storm eller en större vattenläcka. Oavsett är det viktigt att öka allas förmåga att ta hand om sig själv och sin familj, säger Ann-Louise Rispling

Hela veckan finns färdiga krislådor utställda i Rådhusets reception. Där kan man även hämta checklistor. Och på uppdrag av Halmstads kommun kommer Civilförsvarsförbundet att hålla utbildningar på BAS och stå på Ica Maxi under veckan. Även Lotta-kåren jobbar kunskapshöjande med workshops på Stadsbiblioteket.

Alla aktiviteter finns här.