Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Jennie Vidal slutar som förvaltningschef

Hemvårdsförvaltningens chef Jennie Vidal slutar som förvaltningschef. Hans Ekberg som är förvaltningschef på räddningstjänsten i Halmstad, med stor vana att leda i kris, går in som tillförordnad chef.

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att entlediga Jennie Vidal från sitt förordnande som förvaltningschef. Under den extraordinära händelsen med corona har det framkommit brister i samverkans- och krisledningsförmåga.

Hemvårdsförvaltningen är en välskött verksamhet, med väldigt många kompetenta medarbetare som gör sitt yttersta varje dag.

- Vi måste ha förtroende för ledningsförmågan i den här viktiga verksamheten, både i vardag och i kris. Sammantaget har vi gjort bedömningen att det skulle skada mer att inte agera, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M).

Nu går Hans Ekberg omedelbart in som tillförordnad förvaltningschef. Han har stor vana och erfarenhet av att leda i kris och många duktiga chefer och medarbetare inom förvaltningen till sin hjälp. Därefter kommer en rekryteringsprocess att inledas.