Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad vill bli Årets studentstad 2019–2020

Halmstad Studentkår, Halmstad kommun och Högskolan i Halmstad har tillsammans skickat in en ansökan om att bli Årets studentstad 2019-2020.

Det är Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) som varje år delar ut utmärkelsen till den stad som arbetar för att utveckla livssituationen för alla studenter.

I projektet Halmstad hjärta student som startade 2016 i samverkan mellan Studentkåren, kommunen och Högskolan, har de tre parterna tillsammans verkat för att förbättra studenters roll och situation genom en rad olika satsningar, aktiviteter och förändringar. Från projektets start har det varit en uttalad målsättning att bli utsedd till Årets studentstad.

– Det har varit en uttalad målsättning från det att projektet startade att söka och få utmärkelsen som Årets studentstad. Nu efter två år tycker vi att vi har åstadkommit mycket, och att vi verkligen skulle kunna kvala in som Årets studentstad, säger kårordförande Marielle Bock.

I sin ansökan har de tre samarbetsparterna belyst arbetet i Halmstad hjärta student, förklarat hur studentkåren och högskolan säkerställer ett opartiskt studentinflytande, och hur vi arbetar tillsammans på en rad olika sätt för att studenterna ska bli en naturlig del av staden. Den fullständiga ansökan finns bifogad.

Efter att ansökan är inskickad granskas den av jurygruppen som sedan går vidare med platsbesök till de tre toppkandidaterna. Därefter fattar en jurygrupp i samråd med SFS styrelse beslut om vilken stad som ska utses. Den som blir Årets studentstad får också möjlighet att vara värd för SFS Fullmäktige våren 2020.