Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstadsprofilen Leif Karlborg har gått
bort

Leif Karlborg har gått bort, 87 år gammal. Han är en av de 18 personer som tilldelats Halmstads kommuns hedersbevisning. Leif fick priset 1996 med motiveringen:

”Leif Karlborg har som grundare och eldsjälen bakom livräddarskolan i Tylösand bedrivet ett outtröttligt och ideellt arbete med utbildning av livräddare och räddningstjänstpersonal från hela landet under flera decennier. Därigenom har han bidragit till räddande av liv, inte bara i Halmstad utan i hela Sverige. Livräddarskolan i Tylösand har givet turister och halmstadsbor ett tryggt och säkert badande och bidragit till att göra Halmstad och Tylösand känt och populärt som turistmål."

Leif Karlborg var en pionjär inom livräddning och grundade 1960 Livräddarna i Tylösand. Livräddarna har sedan dess fortsatt att patrullera stranden. Idag utbildar Livräddarskolan badvakter, havslivräddare och HLR-instruktörer. Hela verksamheten är ideell och drivs med hjälp av gåvor, sponsorer och frivilliga insatser. Leif var aktiv inom organisationen fram till sin död.

Halmstads kommuns hedersbevisning inrättades av kommunfullmäktige 1991 och har sedan dess delats ut vid 18 tillfällen, senast under år 2018. Priset tilldelas särskilt förtjänta Halmstadbor eller grupper av Halmstadbor. Det är kommunstyrelsen som beslutar vem som får priset, antingen på eget initiativ eller på förslag från medborgare.