Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads kommun tackar anställda med julgåva

Halmstads kommuns politiska ledning beslutade under tisdagens kommunstyrelsemöte om en julklapp till alla anställda. Gåvan är i form av ett presentkort på 1 000 kronor.

– Det har varit ett mycket speciellt år. Vår personal har gjort stora uppoffringar och arbetat mycket flexibelt för att på ett förtjänstfullt sätt fortsätta att driva kommunens viktiga verksamheter i denna besvärliga tid. Därför vill vi visa vår uppskattning med denna julgåva, som också kommer det lokala näringslivet till nytta, säger kommunstyrelsen i ett gemensamt uttalande.

Presentkortet som för varje anställd kommer att laddas med 1000 kronor är kopplat till det så kallade Citypresentkortet. Kortet blir som ett betalkort och de 1000 kronorna kan användas i sin helhet eller delas upp på flera köp. I nuläget är närmare 100 aktörer knutna till Citypresentkortet men under de kommande veckorna kommer det att vara kostnadsfritt att ansluta sig och det gäller sedan så länge kommunens presentkort är giltigt – i tolv månader.

Presentkortet kommer att kunna användas för köp av produkt eller upplevelse. Det kan vara i butik, salong, restaurang, hotell eller andra liknande inköpsställen.

Julgåvan kommer att delas ut till samtliga tillsvidareanställda i Halmstads kommuns förvaltningar och bolag. Detta gäller även dem som under år 2020 har haft en visstidsanställning på minst tre månader. Sammanlagt kommer runt 12000 presentkort att delas ut, detta till en kostnad på närmare 13 miljoner kronor, inkluderat administration och distribution.

I maj beslutade riksdagen om tillfälliga skattelättnader för gåvor till anställda. Under andra halvan av 2020 finns möjlighet att skattefritt kunna ge gåvor för upp till ett värde på 1000 kronor per anställd. Bakgrunden var att många företag och kommuner uttryckte en vilja att hjälpa till för att lindra de ekonomiska konsekvenserna av spridningen av coronaviruset. I beslutet skriver man bland annat: ”Genom dessa skattelättnader kan de anställda få till exempel presentkort för att handla och därigenom stödja det lokala näringslivet.”

Ärendet går vidare till Kommunfullmäktige.