Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad – en ”superkommun”

Halmstad har nominerats till Årets superkommun av tidningen Dagens samhälle. Tidningen granskar alla svenska kommuner och väger samman 75 olika faktorer som visar på utveckling både nu och i framtiden.

– Halmstad är en attraktiv kommun. Det är glädjande med denna uppmärksamhet som bekräftar bilden av Halmstad som en plats där du får ut mer av livet – både som invånare och besökare, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har blivit nominerad till en topptre-plats i kategorin Städer/stadsnära kommuner. Den 16 maj tillkännages placeringen på en gala i Stockholm.

Rankningen som tidningen gjort bygger på officiell statistik och är indelad i elva kategorier som poängsätts och vägs samman. Exempel på kategorier är skola, omsorg, näringsliv och utbildningsnivå.

Dagens samhälle skriver så här om kommunen i sin nominering:

Västkustens sommarpärla Halmstad lockar med stränder och elva golfbanor varje sommar hundratusentals turister. Efter att ha placerat sig på fjärde plats i fjol tar sig kommunen i år till finalplats. Kommunen placerar sig över lag väl i de mätta kategorierna, men når särskild styrka inom kultur och fritid. Högskolan, som specialiserat sig på innovationsvetenskap, it samt hälsa och livsstil, bidrar till en gynnsam demografi.

Förra året placerade sig Halmstad på en fjärdeplats i rankningen.

I kategorin städer/stadsnära kommuner, som Halmstad nominerats i, ingår kommuner med minst 50 000 invånare, varav 40 000 i största tätorten, samt kommunerna nära dem. Totalt 108 kommuner.