Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad Årets studentstad - vi vann!

Årets studenstad 2019-2020

Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande - Marielle Bock, ordförande Halmstad studentkår - Pernilla Nilsson, prorektor Högskolan i Halmstad. Fotograf: Anders Andersson

Halmstad Studentkår, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad har tillsammans ansökt om att bli Årets studentstad 2019-2020 – och nu är det klart att vi vann!

Vinsten uppmärksammades genom en prisceremoni och ett glatt firande på Högskolan i Halmstad torsdagen den 11 april.

Priset lämnades över av Sveriges förenade studentkårer, SFS ordförande Jacob Adamowicz. På plats fanns representanter från ledningarna för högskolan, kommunen och studentkåren.

Motivering till utmärkelsen

”Halmstad är ett utmärkt exempel på vad en stad och lärosäte kan uppnå genom nära samarbete med studenter och studentkår. Genom en vilja att göra studietiden bättre och inkludera hela staden i arbetet visar Halmstad vad en studentstad kan göra för att ge varje student den bästa möjliga studietiden!” skriver Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) i sin motivering.

Nomineringstexten i sin helhetPDF

– Det är en fantastiskt rolig och viktig utmärkelse. Studenterna är vår framtid och en absolut nyckel för att försörja vårt växande näringsliv med kompetens. Att studenterna trivs under sin tid i Halmstad och vill stanna kvar här efter examen är oerhört betydelsefullt för Halmstad, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman.

Det är SFS, som varje år delar ut utmärkelsen till den stad som bäst arbetar för att utveckla livssituationen för studenter. Halmstad har sökt utmärkelsen via projektet Halmstad hjärta student.

Projektet Halmstad hjärta student

Projektet startade 2016 och är ett samarbete mellan Studentkåren, Halmstads kommun och Högskolan. De tre parterna verkar tillsammans för att förbättra studenters roll och situation genom en rad olika satsningar samt att göra Halmstad till en bättre studentstad. Från projektets start har det varit en uttalad målsättning att bli utsedd till Årets studentstad.