Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad är årets superkommun

Halmstads kommun prisades på Stora samhällsgalan i Stockholm på onsdagskvällen då årets superkommuner korades. Det är tidningen Dagens Samhälle som granskar alla svenska kommuner och jämför 75 olika variabler. Halmstad vann kategorin städer/stadsnära kommuner.

– Det är otroligt hedrande att få ta emot det här priset. Jag är stolt och glad att få företräda Halmstads kommun och ser fram emot att fortsätta driva utveckling tillsammans med alla våra anställda, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M), som var på plats i Stockholm när priset offentliggjordes.

Enligt Dagens samhälle så utses de tre superkommunerna med hjälp av 75 noggrant utvalda variabler fördelade på elva kategorier, som alla utgör tydliga och viktiga kommunala värdemätare inför framtiden.

– Vi tittar på hur kommunerna har presterat historiskt inom viktiga områden och mäter också deras styrka genom ett antal framtidsfaktorer. Ambitionen är att identifiera spännande exempel på hur man framgångsrikt kan driva kommun. Det tycker vi att vi har lyckats med även 2018, säger Anna Sönne, vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle.

Superkommuner 2018

  • Nacka är årets superkommun bland storstadskommuner
  • Halmstad är starkast i kategorin städer/stadsnära kommuner
  • Varberg vinner bland småstads-/landsbygdskommuner