Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gott tryggt år - samverkan för ett tryggt nyårsfirande

Polisen, räddningstjänsten, ambulansen, kommunen och fyrverkeriförsäljarna arbetar tillsammans för att nyårsfirandet ska bli så tryggt och säkert som möjligt. Blåljusorganisationerna samverkar och har förstärkta resurser i centrum på nyårsaftonen.

De senaste åren har fler och fler människor samlats på Stora torg för att fira in det nya året och då har fyrverkerier kunnat utgöra en fara för liv och hälsa.

För att minska risken för olyckor och skadegörelse i centrala Halmstad har kommunens lokala ordningsregler uppdaterats. De uppdaterade lokala ordningsföreskrifterna innebär att du alltid behöver söka tillstånd för att använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i centrumkärnan. Krav på tillstånd gäller nu alltså även på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton.

Det har dessutom kommit nya regler som går att läsa på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbsida.länk till annan webbplats

- Vi har de senaste åren haft en oroande utveckling i centrum på nyårsafton. Många människor har samlats på Stora torg och individer skjutit fyrverkerier på ett sätt som utsatt andra för fara, bland annat genom att skjuta rakt in i folkmassan, berättar Fredrik Arvidsson, gruppchef, lokalpolisområde Halmstad.

Samverkan för ökad trygghet

Förutom de uppdaterade lokala ordningsföreskrifterna arbetar även polisen, räddningstjänsten, ambulansen och fyrverkeriförsäljarna tillsammans för att nyårsfirandet ska bli så tryggt och säkert som möjligt. Blåljusorganisationerna gör en riktad insats i centrum, samverkar och har förstärkta resurser på nyårsaftonen.

- Vi månar om att våra medborgare ska få ett tryggt och säkert nyårsfirande. Här måste alla hjälpas åt och ta ett ansvar, både myndigheter och allmänheten, betonar Therese Wallgren, trygghetsstrateg i Halmstads kommun. Så får vi ett gott nyår tillsammans!

Tillstånd för att få skjuta fyrverkeri

Du måste ansöka om tillstånd hos polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det kostar 700 kronor.