Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Föreningar bidrar till ett tryggare Halmstad

I sommar erbjuder Halmstads kommun och HFAB ersättning till föreningar som trygghetsvandrar.

Det är en ökad social oro bland barn och unga. På grund av den rådande pandemin kommer fler kommuninvånare än vanligt att vara hemma i Halmstad under sommaren och det finns en oro för att sommaren kommer att bli stökigare än vanligt i kommunen.

Politiken har därför avsatt pengar för att ersätta föreningar som trygghetsvandrar i områden som upplevs mer otrygga och som haft hög skadegörelse; Centrum, Vallås, Andersberg och Oskarström.

Läs mer och anmäl din förening för att trygghetsvandra här

Om satsningen

Syftet med satsningen är att öka tryggheten för allmänheten genom högre vuxennärvaro i områdena. Närvaron ska ge medmänskligt stöd och social trygghet, främst till unga, under kvällstid.

För deltagande föreningar innebär det en möjlighet för föreningen att marknadsföra sin verksamhet, samtidigt som de bidrar till ett tryggare samhälle och drar in pengar, vilket är extra välkommet då många har fått ställa in cuper, aktiviteter, matcher med mera som annars genererat intänkter.

Minst fem personer över 22 år ska trygghetsvandra tillsammans. De bär särskilda, väl synliga, västar för att lätt kunna identifieras. Vid behov slår trygghetsvandrarna larm och anmäler oro och händelser till relevanta myndigheter. Trygghetsvandringarna sker torsdagar, fredagar och lördagar.

Här är några av de personer som kommer trygghetsvandra under sommaren 2020; Dino Vasquez Mella, No limit fitness, Ugo Okoro, Halmstad boxningssällskap, Arsim Ahmeti, Kujtim Dibrani och Jija Sinani för Andersbergs IK