Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

”Det smarta Halmstad”

Hackathonet ”Det smarta Halmstad” lockade över 200 deltagare från 24 olika nationer. Idag söndag den 10 november utsågs team Unifier till vinnare - grattis! 

Vinnare av hackathon "Det smarta Halmstad" 2019

Team Unifier: Sebastian Larsson, Amir Hamza Jafari, Niklas Ekholm. Filip Lagerholm saknas på bilden.

Team Unifier utsågs av juryn till vinnare med sitt sätt att samla befintliga appar och inloggningar för att underlätta för invånarna att, på ett ställe, hitta t ex evenemang, parkeringar, trafikstatus, jobb med mera. Resultatet fokuserar också hur individens integritet och identitet kan skyddas genom en säker inloggning via kommunen.

Hackathonet var en del av Innovationsdagarna på Högskolan i Halmstad en 8-10 november. Årets innovationsvecka arrangerades tillsammans med Halmstads kommun och temat var ”Det smarta Halmstad”.

- Ett väldigt lyckat hackathon, enligt Staffan Enting, Högskolan i Halmstad Innovation AB Halmstad Business Incubator - High Five och arrangör av Innovationsdagarna. Vi har haft 24 nationaliteter på plats. Stämningen har varit mycket positiv liksom kulturen och alla möten. Vi hade 127 anmälda till hacket och över 200 kom. Ett hackathon är ett bra sätt att ta tag i och hitta lösningar på stora utmaningar. Fantastiskt att så många personer vill använda sin fritid att gratis ställa upp och ta sig an ett smartare Halmstad, säger Staffan.

Vad är ett hackathon?

Ett hackathon är ett utmaningsdrivet problemlösarevent där man exponerar grupper med blandade kompetenser för konkreta case, och där de under en begränsad tid tar fram en lösning på caset.

Under hacket fokuserade grupperna under 48 timmar på att lösa utmaningar som lyfts inom Halmstads kommun under temat ”Det smarta Halmstad”. Grupperna var blandade med personer från Högskolans studenter, forskare, anställda inom Halmstads kommun, näringslivsaktiva, individer med internationellt perspektiv så väl som kommunens invånare och andra kreativa personer.