Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Debatt på lätt svenska – hela Komvux pratar politik

Alla studenter på Komvux kommer inför valet att få ta del av politisk information och för första gången genomförs nu en debatt på lätt svenska. För de som behöver språkligt stöd finns både tolkar och färgkodade skyltar som förenklar kommunikationen.

Tanken på att ha en debatt på lätt svenska väcktes när arbetslagen gemensamt började att arbeta med temat politik inom SFI. Det är en del av projektet InVäst som drivs av två lärare på SFI. Alla politiska partier är inbjudna att närvara med en representant på Halmstads teater den 22 augusti.

Dagen inleds med en debatt för de som behöver mest stöd i svenska språket. Ett tiotal tolkar kommer tillsammans med lärarna att översätta det som politikerna på scenen säger. Eleverna kommer att sitta i grupper där man pratar samma språk för att tolkarna snabbt ska kunna förklara vad som sägs. Detta kommer att hålla på i ungefär 45 minuter. Det finns även möjlighet för eleverna att ställa frågor under passet.

Därefter följer två debattpass för de studenter på Komvux som inte behöver tolkstöd, och målet är att alla elever ska känna sig informerade och motiverade att gå och rösta den 9 september.

Här finns mer information inför valet 2018.