Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om Europa Direkt Halland

Europa Direkt Halland är ett informationsnätverk bestående av ungefär 450 kontor i hela EU som har till syfte att svara på medborgarnas frågor om EU och sprida information och kunskap om EU på lokal och regional nivå.

Kontoret hjälper till med allt från projektstöd till information inför semesterresan eller utlandsstudier. Söker du information om EU:s politik eller har funderingar kring dina rättigheter som EU-medborgare hjälper vi dig att hitta rätt information. När du kontaktar oss på Europa Direkt Halland försöker vi alltid besvara dina frågor direkt.

Europa Direkt Halland har funnits i länet sedan 2005 och finansieras av Halmstad Kommun, Region Halland och EU-kommissionen. I vårt uppdrag ingår det i första hand att vara kontaktpunkt förmedborgare, men även att verka för en högre kunskapsnivå och ökad samhällsdebatt om EU i länet.

Det gör vi bland annat bjuda in allmänheten till öppna evenemang som föreläsningar eller panelsamtal som belyser aktuella samhällsfrågor kopplade till EU. Vi arbetar även med att sprida information via sociala medier samt kommer gärna ut och håller seminarier i skolor eller för politiker och tjänstemän, för att prata om hur EU fungerar, politikområden eller finansieringsmöjligheter. Innehållet kan skräddarsys för att passa den berörda målgruppen.