Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna viktiga information är äldre än 3 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ny gång- och cykelväg längs Fiskaregatan och Småbåtsgatan

Med start måndagen den 5 augusti påbörjar Halmstads kommun bygget av en ny gång- och cykelväg längs Fiskaregatan och Småbåtsgatan. Arbetet beräknas bli klart i slutet av oktober.

Arbetet omfattar anläggning av fortsatt gång- och cykelväg på den västra sidan av Fiskaregatan, från korsningen Fiskaregatan/Amiralsgatan till anslutningen av Prins Bertils stig på Småbåtsgatan. Utöver den nya gång- och cykelvägen kommer belysningen att bytas ut. Det blir även en upphöjd passage över Amiralsgatan.

Arbetet, som utförs av Jonab, kommer att pågå under hösten 2019 och beräknas vara klart i slutet av oktober. Under byggtiden kommer framkomligheten i området att påverkas. Vi ber om överseende med detta.

I dagsläget finns inga planer på att stänga av Fiskaregatan under arbetets gång, men vägen blir smalare på vissa ställen. Det kommer även att vara mycket byggtrafik i området. Fastighetsägare som berörs har fått information via brev.

Den nya gång- och cykelvägen finansieras till viss del av Klimatklivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Satsningen är en del av statsbudgeten som riksdagen beslutat om. 

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss via kommunens kontaktcenter
Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se