Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Koka dricksvattnet i Mästocka samhälle

Vattenproduktionen i Mästocka samhälle är åter i drift. Rekommendationen att koka dricksvattnet kvarstår tills vidare.

Vattenverket i Mästocka samhälle är åter i drift. Ledningsnätet är spolat och det kan förekomma lite missfärgning i vattnet. Vattnet går att använda för hygien. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderar vi att du kokar vattnet för mat och dryck. 

Provtagning av dricksvattnet har påbörjats och kokningsrekommendationen kvarstår till dess att två på varandra godkända provtagningar har genomförts.

Bakgrund:
På grund av ett tekniskt fel i vattenverket saknade hela Mästocka samhälle kommunalt vatten under morgonen och förmiddagen den nionde oktober.

Felet är återställt, ledningssystemet har varit trycklöst och det finns därmed risk för bakterier i vattnet samt missfärgat vatten i ledningarna.

Bra att veta

Om vattnet varit avstängt eller vid en läcka kan vattnet vara grumligt och ibland missfärgat. Det är inte farligt för hälsan, men tvättar du kläder kan de bli missfärgade. Om du spolar kallvatten i kranen en stund brukar vattnet bli klart igen. Är vattnet bubbligt eller vitt har det kommit luft i ledningarna.

 

Även om bevattningsförbud är hävt: Spola inte mer än nödvändigt. Spara gärna vattnet du spolar ut till bevattning som inte kräver dricksvatten, som till trädgården.

 

Dricksvatten är livsviktigt så var vattensmart och håll nere din förbrukning! Här hittar du tips på hur du kan spara vattenlänk till annan webbplats.

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss via kommunens kontaktcenter
Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se