Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Felaktiga fakturor skickade till hemtjänstkunder

På grund av tekniska problem med ett IT-system har felaktiga fakturor gått ut till ett fåtal av hemvårdsförvaltningens kunder i mars månad.

För nuvarande rör det sig om ca 60 stycken kunder som fått felaktiga fakturor utställda. De som har drabbats är kunder med hemtjänstinsatser i upp till 10 timmar i månaden. Kunder med hemtjänstinsatser i mer än 10 timmar per månad omfattas per automatik av maxtaxan och berörs därmed inte av detta felet. Ett arbete pågår just nu med att ta kontakt med de berörda kunderna och informera om problemet. En korrigering av de felaktiga avgifterna kommer att ske vid nästa fakturering i april månad.

Hemvårdsförvaltningen uppmanar dock sina hemtjänstkunder att vara lite extra observanta. Misstänker eller upptäcker man att det är något som inte stämmer med sin faktura så ska man alltid ta kontakt med Halmstad direkt för att få vidare hjälp.

– Vi beklagar det inträffade. Vi har vidtagit de åtgärder vi kan för att minimera problemen det här har orsakat för våra kunder. Vi har även en tät kontakt med leverantören av systemet där de i sin tur arbetar på att lösa de tekniska problemen och för att säkerställa att detta inte ska upprepas framöver säger Anneli Lundgren, kvalitets- och utvecklingschef på hemvårdsförvaltningen.

Frågor eller funderingar?

Kontakta Halmstads kommun 035-13 70 00
direkt@halmstad.se
Följ Halmstads kommun på Facebooklänk till annan webbplats