Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Byte av Gamletullsbron

Från och med den 5 augusti till och med den 15 november sker bytet av Gamletullsbron. Under denna tid är bron avstängd för trafik.
Det kommer även att bli tillfälliga vägavstängningar.

Natten till nyårsdagen 2018 började Gamletullsbron att brinna. Stora delar av bron skadades allvarligt. En projektgrupp har utrett skadeläget och bedömt att bron inte kan renoveras utan behöver ersättas med en likvärdig.

Den 77 meter långa bron kommer att se likadan ut som innan den brandhärjades, men kommer självklart byggas med förbättringar. Gångdelen i trä kommer att få halkskydd som fräses in i plankorna och belysningskablarna kommer att vara inkapslade i stålräcket, vilket minskar risken för brand.

Nedmontering av gammal bro och montering av ny

Vecka 33, med start måndagen den 12 augusti, planeras nedmonteringen av den befintliga Gamletullsbron starta. Bron kommer att monteras ned i sex delar för att underlätta transporterna genom stan. Den nya bron kommer i tre sektioner av samma orsak.

Aktuella vägavstängningar i samband med bytet av Gamletullsbron

I samband med demontering av den gamla bron och bygget av den nya kommer det att bli flera vägavstängningar i närheten av Gamletullsbron. Halmstads kommun ber om överseende med detta. Just nu finns inga aktuella vägavstängningar.

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss via kommunens kontaktcenter
Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se