Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Alla hjärtans Halmstad

Den 14 februari är det alla hjärtans dag. Det uppmärksammar vi naturligtvis extra mycket i Sveriges hjärtligaste stad, staden med tre hjärtan. Bland de många aktiviteterna finns en del som endast vänder sig till den egna verksamheten men du hittar även många som vänder sig till alla medborgare och besökare. Delta i en av våra extra hjärtliga aktiviteter och bidra till en hjärtligare stad!

Det här händer 2021

Drop-in vigsel 14/2

Rådhuset är kärleksfullt pyntat och det är drop-in-vigsel mellan klockan 11-16. De första tio paren får en kärleksgåva med sig som minne.

Svenska kyrkan har också drop-in vigslar Martin Luthers kyrka.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Destination Halmstads digitala kanaler

I Destination Halmstads digitala kanaler släpper vi under alla hjärtans dag digitala utmaningar och inspiration att ta del av.

  • Instagram.com/destinationhalmstad
  • Instagram.com/enjoyhalmstad

Halmstads centrum

I centrum händer det saker och stämningen är extra kärleksfull. Teknik- och fastighetsförvaltningen ser till att hela centrum badar i varmt rosa belysning. Läs mer om vad som händer hos handlarna i Halmstad city-förening.länk till annan webbplats

Hallarna

Hallarna kickar igång en shoppingservice inför Alla hjärtans dag med start 11 februari. Läs mer om dagar, tider och regler på hallarna.se länk till annan webbplatsoch om shoppingservicen.länk till annan webbplats

Radioprogrammet Radiokakan

Alla hjärtans dag-special för att uppmärksamma de som känner sig ensamma och behöver en uppmuntran i dessa tider. Sänds torsdagen den 11 februari, klockan 17-18.

Söndrums bibliotek

Fredag 12 februari 9.00-10.00 Online via Microsoft Teams
Bibliotekarierna Frida och Annika tipsar om böcker med hjärta och smärta. Ta en kopp med något gott att dricka, luta dig tillbaka och lyssna. Dela gärna med dig av egna boktips på temat. Begränsat antal platser. Föranmälan till sondrums.bibliotek@halmstad.se senast 10 februari.

Alla hjärtans ljud- och filmfestival

Den 14 februari klockan 15.00 är det premiär för Alla hjärtans ljud- och filmfestivallänk till annan webbplats - med och om människor med funktionsvariationer. 17 bidrag deltar med olika teman men med det gemensamma att synliggöra berättarlusten och kreativiteten hos människor med funktionsvariationer.
Arrangör: Föreningen Husknuten med kulturstöd från Halmstads kommun med flera organisationer.


Funkisfestivalen 2021

Den 12 februari klockan 18.00 sänds Funkisfestivalen Halmstad 2021. Bänka dig framför skärmen och här hittar du mer information om eventet.


Bibliotekspodden

Bibliotekspoddenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tipsar om böcker som är fulla av kärlek
Den 12/2 publiceras detta specialavsnitt av bibliotekspodden (länk)länk till annan webbplats.

Skapa kort till alla hjärtans dag - digital workshop

På Konst i Halmstads youtube-kanal visar Mjellby konstmuseum en digital workshop hur du kan skapa egna kort till alla hjärtans dag.

Filmklipp med äldre bröllopsfotografier och kärleksbrev

Hallands konstmuseum visar filmklipp med äldre bröllopsfotografier och kärleksbrev i deras sociala medier.

Topplista - Halmstads hjärtligaste offentliga konstverk

På Halmstads konsthalls & offentlig konsts facebook-sida samt Konst i Halmstads Instagram-konto hittar du årets hjärtligaste topplista.

Med hjärtat för klimatet

10 februari kl 12:05 kickar HighFive (H5) igång årets första Karriärlunch där du har chansen att ta del av hur Henning Gillberg tog ett egenupplevt problem och skapade sitt företag Repamera som lagar & måttanpassar kläder online. Samtalet hålls via Zoom och du som lyssnar har chansen att ställa frågor under samtalets gång. Anmälan öppnar onsdag den 3e februari, missa inte att registrera dig då!

Halmstads flygplats

Alla resenärer bjuds på chokladhjärtan hela veckan.


Hjärterum - digitala möten

Hjärterum är samtalsessioner med olika kategorier och teman och modereras av hemvårdsförvaltningens aktivitetsledare. I Hjärterum kan du delta i en bokklubb, herrträff eller träffa en aktivitetsledare digitalt.

HFAB skänker vinterlekutrustning 

För alla hjärtans dag skänker HFAB vinterlekutrustning till Fritidsbanken för hjärtlig vinterleksaktivitet så att barn och ungdomar kan komma ut, röra på sig och ha roligt!


Ungkulturen och Unga möten har Temavecka vänskap

Alla hjärtans Halmstad med fokus på vänskap - digitalt på Instagram stories för Horizonten, United, Zonen, Vallåsgården och Nolltrefem. Olika fokus olika dagarna; Hur är en bra kompis, utanförskap och hylla en kompis. Unga får chansen att skicka in och hylla en kompis som en del av eventet!

Alla hjärtans dans

Biblioteken i Halmstad bjuder på Alla hjärtans dans; Jerusalema länk till annan webbplats


Aktiviteter för kommunens egna verksamheter

Här är några exempel på hur kommunen internt inom verksamheterna uppmärksammar kärlek, omtanke och vänlighet denna dag:

Kommunens alla restauranger inom äldreomsorgen serverar extra kärleksfull mat denna dag. På flera äldreboenden dukar man även med hjärtan-tema. På våra äldreboenden sker även aktiviteter som pyssel, samtal på temat vänskap - förr och nu, marschallutställning och godis till personal och boende.

Hjärtebingo med nio olika aktiviteter för kommunens alla anställda.

Barn och elever pysslar med hjärtligt tema, pyntar och äter extra gott.

Att hålla utkik efter

Alla hjärtans Halmstad-hälsningar

Runt om i kommunen hittar du Alla hjärtans Halmstad-hälsningar på stortavlor och digitala skyltar. De ska påminna dig om dagen och uppmuntra dig till att delta i en hjärtlig aktivitet!

#allahjärtanshalmstad på Instagram

Glöm inte att använda hashtaggen #allahjärtanshalmstad om du tar en hjärtlig bild för att lägga upp på Instagram.

Hallandstrafikens bussar

Hallandstrafiken firar genom att skylta bussarna med Alla hjärtans Halmstad.