• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Fler radiokakor till kaffet

Under pandemin har ensamhet bland äldre varit ett stort problem. Därför skapade Halmstads kommun radioprogrammet Radiokakan – ett program där musik från förr, gästintervjuer och lyssnarsamtal blandas.
– Vi vill nå äldre som känner sig ensamma. Genom radioprogrammet hoppas vi kunna bli ett sällskap som är lättillgängligt för många äldre, säger Gabriela Arvidsson, chef på myndighetsenheten på hemvårdsförvaltningen och den som kom på idén.

Radioprogrammet Radiokakan sänds måndagar och torsdagar klockan 17.00–18.00, via Radio Halmstad, 88,6 MHz. Det går även att lyssna i efterhand där poddar finns. Satsningen startade i oktober 2020 och fortsätter hela 2021. Nu i sommar bjuder Radiokakan på olika spännande evenemang och ”hemma hos-reportage” hos bland annat lyssnare.

Programmet leds av de välkända kulturprofilerna Maggan Ek och Peter Bengtsson, som kallar det ett program i ”promenadtakt”.
– Vi känner oss glada och stolta över att få göra ett program för äldre. Vi tycker det är fint att Halmstads kommun har ett eget program som tar upp aktuella frågor för äldre. Programmet försöker vi variera med musik från förr, gäster och kaksmulor, säger Peter Bengtsson.

Maggan Ek och Peter Bengtsson poserar i kostym och slips.

Maggan Ek och Peter Bengtsson sänder Radiokakan två gånger i veckan.

Artikel från tidningen Halmstad.