Faktura från Halmstads kommun

Som privatperson eller kund kan du få dina fakturor från Halmstads kommun digitalt som e-faktura. Du kan även få dina fakturor via autogiro eller som pappersfaktura.

Du kan betala på följande sätt:

  • Via autogiro
  • Via e-faktura
  • Kombination autogiro och e-faktura
  • Pappersfaktura

Autogiro

Autogiro är ett säkert och enkelt sätt att betala fakturor. Autogiro innebär att du gör ett medgivande att angivet belopp automatiskt får dras från ditt bankkonto på fakturans förfallodag. Anmälan till tjänsten autogiro görs via internetbanken.

Ingen bekräftelse skickas ut från banken att anslutningen till tjänsten autogiro är registrerad. Det är genom information i fakturans text "Fakturan betalas via autogiro" som detta framgår.

På pappersfakturor är inbetalningskortet makulerat. Om inbetalningskortet inte är makulerat måste du betala på annat sätt.

Stämmer fakturans uppgifter behöver du inte göra mer än att se till att det finns pengar på kontot på förfallodagen. Är fakturan felaktig kan du stoppa betalningen. På fakturan finns uppgifter om vem du ska kontakta.

E-faktura privatperson

I Halmstads kommun kan du välja olika sätt att betala din faktura; med autogiro, e-faktura, eller pappersfaktura. Anmälan till tjänsten e-faktura gör du i din internetbank.

Så här enkelt är det

När du loggat in på din Internetbank ser du om du fått någon ny faktura. Klicka på e-fakturan så visas den i sin helhet på skärmen. Du ser varifrån fakturan kommer, beloppet som ska betalas och förfallodag, precis som du är van vid.

Allt är ifyllt och klart. Du kontrollerar uppgifterna och godkänner med ett enkelt klick och räkningen betalas automatiskt på förfallodagen.

Anmäl dig redan idag!

  • Logga in på din Internetbank.
  • Klicka dig fram till "Anmälan e-faktura"/"Anmälan elektronisk faktura".
  • Sök efter Halmstads kommun och följ anvisningarna.