Sommarjobb i Halmstad kommun inom vård och omsorg, kök eller lokalvård

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Välj det viktigaste sommarjobbet - Personliga möten som gör skillnad!

Hos oss kan du arbeta inom flera olika yrkesroller:

Undersköterska/vårdbiträde Hemtjänst
Du förflyttar dig främst med bil och ibland cykel mellan kunder och hjälper kunder med vardagliga rutiner - som att klä sig, hjälp vid dusch, hand-räcka medicin, vara det individuella stöd kunden behöver.

Undersköterska/vårdbiträde Särskilt boende (äldreboende)
Finns somatisk avdelning och avdelning med inriktning demens. Hjälper kunder med vardagliga rutiner - som att klä sig, hjälp vid dusch, hand-räcka medicin, vara det individuella stöd kunden behöver. På demensavdelning är det extra viktigt med personal som kan sprida lugn och trygghet till kunderna.

Stödassistent
Du arbetar med att ge de boende individuellt anpassat stöd i deras hemmiljö, arbete och fritid.

Personlig assistent
Då arbetar du i hemmet med att stödja en annan människa i vardagen på den assistansberättigades villkor.

Målet är att stödja de boende till större självständighet och delaktighet i samhället.
Arbetet sker med stor respekt för de boendes rätt till självbestämmande och integritet.
Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Det krävs att du som personal är lyhörd, tålmodig och har en förmåga att hantera många olika saker samtidigt.

Kock, Köksbiträde
Som timavlönad får du arbeta i flera kök och skaffa dig bred erfarenhet. Vår verksamhet finns i såväl förskolor, skolor som inom äldreomsorgen. Arbetsuppgifterna är traditionella köksuppgifter dvs alla delar i ett kök från planering, matlagning till disk och städning. Arbetet är fysiskt och kan vara tungt men det finns många hjälpmedel. Kassahantering och service i kassa och matsal förekommer i vissa verksamheter.

Lokalvårdare
Som timavlönad får du arbeta i olika miljöer och med människor inom kommunala verksamheter.
I arbetet ingår daglig städning av lokaler i bland annat skolor, förskolor och kontor ibland tungt men vi har hjälpmedel som underlättar. Du förväntas ta ansvar för andra områden vid behov och vara flexibel för att ge en god service.

Kvalifikationer

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du måste kunna läsa instruktioner. B körkort är meriterande samt att ha förmågan att kunna cykla.

Som person tar du gärna initiativ och kan arbeta ensam men du är också social, bygger goda relationer till kunder och kollegor. Ni tar gemensamt ansvar för god kvalitet i uppdragen. Du ska vara driven och ha rätt inställning till ditt uppdrag.

Vill du arbeta inom vård och omsorg ser vi gärna att du är utbildad undersköterska.
Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att jobba inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare/kunder samt med anhöriga och kollegor.

Vill du arbeta inom kök ser vi gärna att du har en gymnasial utbildning till kock eller en likvärdig utbildning. Vi har krav på genomförd utbildning i "Livsmedelshygien" och "Egenkontrollhantering" samt goda kunskaper kring specialkost.

Vill du arbeta inom lokalvård ser vi gärna att du har arbetslivserfarenhet. Utbildning inom lokalvård är meriterande.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
300
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Publicerad
2022-11-25
Ansök senast
2023-05-22

Upplysningar

  • Gabriella Kylén
    Enhetschef
  • Annelie Sjölin
    Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C112724 - 2022Ansök

Övrig information

Rekrytering kommer ske löpande, vi hör av oss inom en vecka per telefon, så svara även om du inte känner igen telefonnumret.

För att bli aktuell för anställning inom vård och omsorg vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen.

Vi kommer göra eventuell intern bakgrundskontroll innan intervju.

Vi har ett friskvårdsbidrag som alla anställda får ta del av.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.