Vikarierande Enhetschef till semestervikariat hemtjänst

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Till hemvårdsförvaltningens verksamhet för hemtjänst söker vi nu dig som vill arbeta som vikarierande enhetschef. Som enhetschef har du möjlighet att göra skillnad för våra kunder inom äldreomsorgen och i uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget.

Hos oss är det viktigt att du har fokus på tillsammansperspektivet och att ditt ledarskap präglas av en vilja att tillsammans med dina medarbetare, kunder och kollegor arbetar för att driva verksamheten framåt. Som enhetschef hos oss har du även ett administrativt chefsstöd.

Vi är stolta över vår verksamhet och arbetar aktivt och utvecklande med digitaliseringsarbete. Verksamheten driver också ett aktivt hälsofrämjande arbete, där du tillsammans med verksamhetens hälsoinspiratörer verkar för ökad motivation, verktyg och inspiration, för att främja sin hälsa och välbefinnande.

Hemtjänstverksamheten uppnår goda resultat och har en god kundnöjdhet och vi hoppas att du tillsammans med oss vill utveckla den kommunala hemtjänsten och tillföra nya perspektiv och tankemönster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom social omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef/ledare inom äldreomsorg och har kunskaper om SoL och social dokumentation samt är van vid att hantera personalfrågor. Vi ser gärna att du har kunskap inom arbetsrätt och har någon form av ledarutbildning. Du har erfarenhet och kunskap av ekonomistyrning och att driva en verksamhet mot budget i balans.

För oss är det viktigt att du har en förmåga att planera och organisera din verksamhet på ett effektivt sätt samt kan fatta snabba och tydliga beslut. Vi tror även att du liksom oss, tror på vikten att utöva ett kommunikativt och nära ledarskap som bygger på tillit och förtroende. Som ledare har du en god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra för att entusiasmera och engagera medarbetarna att nå uppsatta mål.

Då vår verksamhet arbetar aktivt med digitalisering ser vi det som en förutsättning att du har goda IT-kunskaper samt en vilja och förmåga att använda verksamhets- och tidsplaneringssystem som en del i ditt arbete.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-08-20
Tillträde
Tillträde under juni månad enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-16
Ansök senast
2023-04-10

Upplysningar

  • Marinette Urell
    Verksamhetschef
    073-850 88 53
  • För kontaktuppgifter till facklig företrädare:
    Kontakta Halmstad Direkt
    Telefon: 035-13 70 00

Ansökan

Referensnummer
HN 2023/00107Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

I Halmstads kommun och på Hemvårdsförvaltningen är friskvård och hälsa viktigt. Som anställd i Hemvårdsförvaltningen har du därför ett årligt friskvårdsbidrag. Du har också möjlighet att bli medlem i personalföreningen "hjärtat", en ideell förening för alla som är anställda i Halmstads kommun. Föreningen vill verka för att främja och stärka en vi-känsla bland medarbetarna genom olika aktiviteter.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag 442.3 på polisens hemsida. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Utdraget ska tas med i ett oöppnat kuvert och uppvisas i samband med rekryteringen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!