Förskollärare till Nyhemsskolans förskoleklass

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Nyhemsskolan är en grundskola för F-3 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 250 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med nära tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Nyhemsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är stolta över att ha kommit långt i detta arbete och söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa. I skolan finns kommunens språkprofil.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Nyhemsskolans förskoleklass. Som förskollärare kommer du att ansvara för den pedagogiska undervisningen i en förskoleklass samt vara en del i vår fritidsverksamhet på eftermiddagen. Att arbeta på Nyhemsskolan innebär att du är med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som förskolläraren har för att eleverna ska nå målen kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen tillsammans med kollegor i arbetslaget. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. Viktigt är att kunna vara öppen för att kunna möta skolans behov av undervisning med olika elever. Du blir en bro mellan förskolan och skolan.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation, gärna erfarenhet att arbeta med alternativa kommunikationer så som tecken som stöd och olika bildsystem som visuell förstärkning Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 9 augusti 2021. Semestertjänst.
Publicerad
2021-05-04
Ansök senast
2021-05-23

Upplysningar

  • Lars Ahl Rektor
    Telefon: 073-4072320
  • Anette Nyd Lind Rektor
    Telefon: 072 2432933
  • Marie Fransson Lärarförbundet
    Telefon: 0721-55 84 38

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00317 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!