Fritidsledare till Omtanken

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Engelbrekts förskola öppnade i mars 2020 och har 3 enheter samt verksamhet på obekväm arbetstid. Vill du tillsammans med oss skapa en möjligheternas förskola som är barnens arena? Där visionen är att skapa en demokratisk mötesplats för barn. Förskolan arbetar utifrån Reggio Emilia filosofin där demokratiuppdraget är i fokus tillsammans med projekterande arbetssätt, estetiska lärprocesser och den tredje pedagogen. Vi vill skapa världens bästa förskola för våra barn där de får möjlighet till en utbildning och undervisning som skapar avtryck i deras liv!

Arbetsuppgifter

Vi söker 1-2 fritidsledare som vill arbeta med både skolbarn och förskolebarn på Engelbrekts förskolas avdelning Omtanken. Omtanken är öppen när inte förskola, skola eller fritids är öppen. Här finns barnens borta-hemma när vårdnadshavarna arbetar på obekväm tid. Barnen är mellan 1-13 år på Omtanken och kommer från hela kommunen. Du brinner för att arbeta med barn, stora som små, och du förundras över barns nyfikenhet och kreativitet. Du känner ett stort engagemang gällande ditt arbete och drivs av lusten att blanda omsorg med undervisning inom projekten som pågår på Omtanken. Du har förmågan att axla uppdraget fullt ut på Omtanken där vi blandar omsorg och lärande utifrån Lpfö18 och Lgr11 i ett projekterande arbetssätt som genomsyrar verksamheten. Du ska bidra till att läroplanernas grundläggande värden genomsyrar verksamheten. Du arbetar med hela Lpfö18/Lgr11 utifrån Reggio Emilia filosofin där demokratiska mötesplatser, projekterande arbetssätt, estetiska lärprocesser och den tredje pedagogen alltid är i förgrunden. På Engelbrekt finner du en genomtänkt utvecklingsorganisation som jackar i arbetsorganisationen. Du deltar på våra gemensamma utvecklingsdagar och arbetar med resterande personal på förskolan efter våra gemensamma ställningstaganden- vår mission, vision, pedagogiska helhetsidé och förhållningssätt/bemötande Engelbrekts förskola har också anställt en pedagogisk utvecklare och samordnare som arbetar övergripande med förskolans pedagogiska utveckling och finns som stöd för alla pedagoger både i handledning och i undervisningen. Vi har också en specialpedagog på förskolan som arbetar mycket med vårt barnhälsoarbete där fokus är tydliggörande pedagogik. Om du blir kallad på intervju kommer detta att ske den 6/12 varvid det är viktigt att du kan avsätta tid för en intervju under den dagen

Kvalifikationer

Utbildad fritidsledare. Vi söker dig som vill arbeta med barn i åldern 1-13 år på Omtanken, en unik verksamhet i Halmstads kommun, och utveckla den framåt genom att ta nästa steg. Laget före jaget är alltid i fokus för att skapa en tydlig och hållbar organisation som ger effekter på kvaliteten i verksamheten. Att arbeta med Teamet och att vara en effektiv teammedlem är viktigt hos oss. Som person är du uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan och kommunikation med föräldrar och kollegor. Du ser barnets möjligheter, att de är kompetenta människor och du skapar möjligheter för barnen att utforska, undersökas och utmanas. Barnen inkluderas, görs delaktiga och får inflytande över sitt eget lärande. Barnen på Engelbrekts förskola skall hela tiden befinna sin I en demokrati, där deras röster är lika mycket värda att lyssna av. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i arbetet, därför behöver du ha en god vana av att arbeta med IT-verktyg. Vill Du bidra till att utveckla Omtanken, att arbeta med ett åldersspann mellan 1-13 år och skapa en verksamhet som är en demokratisk arena där barnen är huvudpersoner, där deras delaktighet och inflytande tas på allvar? Då är DU den vi söker! Kom då med i vårt gäng på Engelbrekts förskola! Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet och erfarenhet av att arbeta med Reggio Emilia filosofin är meriterande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde början av 2022 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-11-11
Ansök senast
2021-11-30

Upplysningar

  • Caroline Wiking, Rektor
    Telefon: 0766-956409
  • Eva-Marie Helgotsson, Kommunal
    Telefon: 072-9744179

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/794 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!