Socialrådgivare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB Behandlingsenheten Ungdom består av 15 medarbetare och en enhetschef. Vi arbetar alla med olika behandlingsuppdrag. Vi får i första hand uppdrag ifrån myndighetssidan, men sedan förra året tar vi även emot uppdrag från föräldrar som tar direkt kontakt med oss eller våra kollegor inom öppenvården. De föräldrar och ungdomar som vi möter har alla en önskan om förändring.

Arbetsuppgifter

Inom enheten arbetar vi med familjebehandling utifrån olika metoder, vi arbetar även med ungdomstjänst, ungdomsvård och medling. I vår enhet finns även ett MST (Multi systemiskt terapi) team. Inom enheten arbetar vi systemiskt och lösningsfokuserat. Vi har regelbunden handledning av extern handledare. Vi arbetar aktivt med Feedbeck informed treatment (FIT) för att få återkoppling i våra behandlingsärenden. Inom hela avdelningen arbetar vi med Signs of Safety och MI. Vi söker dig som är flexibel och tycker om att möta människor med olika bakgrund. Du behöver kunna arbeta självständigt och känna dig bekväm med att organisera och strukturera olika behandlingssituationer. Du behöver även kunna se familjers situationer utifrån ett helhetsperspektiv. Vid behov arbetar vi med andra viktiga personer i familjen/ungdomens nätverk tex skola och BUP. För att trivas i rollen som behandlare behöver du vara trygg i dig själv och ha god samarbetsförmåga. Vi arbetar både hemma hos våra familjer och i våra behandlingsrum.

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning om arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker Dig som har erfarenhet av behandlingsarbete och gärna har Steg 1 utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-06-24
Ansök senast
2021-07-30

Upplysningar

 • Viktoria Bengtsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-139535
 • Bo Johnsson
  Enhetschef
  Telefon: 0721-519657
 • Anders Wessfeldt
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-138594
  E-post: Anders Wessfeldt
 • Klara Rydhög
  Vision

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00169 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. På avdelning tillämpar vi flextid. Vi har friskvårdsinspiratörer som erbjuder olika aktiviteter. I kommunen finns också möjligheter till friskvårdsbidrag. Dessutom kan man ansöka om sk. semesterväxling.