Elevcoacher till Östergårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Östergårdsskolan är en grundskola med årskurserna 4-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan har ca 500 elever. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter såsom Halmstad Arena. På Östergårdsskolan arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Östergårdsskolan kommer de närmsta åren påbörja arbetet med att bygga en ny skola med plats för 900 elever. Vi är stolta över det arbete som görs samtidigt som vi fortsättningsvis försöker utveckla oss varje dag. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår skola.

Arbetsuppgifter

Östergårdsskolans mellanstadium söker dig som kan tillsammans med eleverna skapa och främja en aktiv och hälsosam skolmiljö genom t.ex. rastaktiviteter, motiverande samtal samt närvarofrämjande insatser. Som elevcoach kommer du därför handleda och stödja elever i olika situationer samt att arbeta för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Det kommer vara av central betydelse att du samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. Du kommer vara ett stöd i lärarnas mentorsuppdrag, vilket kan ske både på individ- och gruppnivå. Värdegrund, likabehandling och trygghetsfrågor kommer vara en del av ditt uppdrag och du kommer vara kontaktperson för vårdnadshavare i bland annat dessa frågor. Du kommer arbete med att främja elevernas närvaro, både på grupp- och individnivå och genomföra uppföljningsarbete utifrån analys av särskilt prioriterade elever och elevgrupper. Vi ser att du kan komma att initiera och driva arbete med förebyggande åtgärder och andra proaktiva utvecklingsinsatser inom ramen för uppdraget. I övrigt kommer du arbeta med att stödja elever och lärare inom andra områden och uppgifter. Att ansvara för driften av elevcaféet är också en arbetsuppgift som kan bli aktuell.

Kvalifikationer

Du har pedagogisk, socialpedagogisk eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet från arbete inom skola är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma bli aktuellt.
Publicerad
2021-07-05
Ansök senast
2021-07-23

Upplysningar

 • Simon Brekell, rektor
  Telefon: 0733-03 85 44
 • Biljana Mackic rektor
  Telefon: 0729-63 91 09
 • Chatarina Mardell, rektor
  Telefon: 0723-86 95 10
 • Magnus Hygert Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-1743004
 • Helen Nilsson, Lärarförbundet
  Telefon: 0720-833353

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00523 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!