Automationsledare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang. IT-service är en del av Servicekontoret och arbetar med kommunens IT verksamhet. Vi är därigenom en möjliggörare för verksamheternas digitala utveckling och en förutsättning för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivt sätt. Alla medarbetare i kommunen använder IT-service tjänster, och indirekt alla invånare i kommunen. Vi samordnar, utvecklar, utbildar, förvaltar och automatiserar kommunen med hjälp av de möjligheter IT och digitalisering skapar. Vi jobbar aktivt och verksamhetsnära våra kunder samt driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.

Arbetsuppgifter

Som ett led i att nyttja digitaliseringens möjligheter vill vi på IT-service i vårt innovationsarbete sprida kunskap kring hur automation kan appliceras på befintliga och nya processer. Målet är att väsentligt öka användandet av automation i Halmstads kommuns verksamheter och därmed dra nytta av de effekter som en rätt använd automationsteknologi medför, t.ex. att frigöra tid för medarbetare från administrativt repetitivt arbete. Vi vill ha ett vassare och samtidigt bredare utvecklingsarbete inom automation och vi vill i större utsträckning kunna erbjuda verksamheterna snabba, enkla, skalbara men framförallt smarta lösningar med stöd av automation i harmoni med den centrala koncernarkitekturen. Vi vill också öka kännedomen och kompetensen i verksamheten om de verktyg och möjligheter som finns. Men framförallt vill vi nå konkreta resultat snabbare genom att erbjuda ett enkelt och kvalitetssäkert sätt för verksamheterna att snabbt omsätta sina idéer till färdiga lösningar. Till detta söker vi dig som kan arbeta prestigelöst som projektledare av denna förändringsledning. Du gör detta på ditt egna inspirerande sätt. Du och vårt team agerar snabbt från tanke till verklighet och arbetar metodiskt och modigt för att nå förändring. Vi är redo att inspireras av dig, är du redo att leda oss?

Kvalifikationer

Du som söker är en inspirerande, kommunikativ och nyfiken person som gillar automation och har erfarenhet av att arbeta strategiskt såväl som operativt. Utvecklingen av automation sker i olika verktyg, i detta skede framförallt i Microsofts Power plattform och UiPath. Grundläggande kunskap om arkitektur och/eller erfarenhet av båda dessa plattformar är mycket meriterande. Du har tidigare erfarenhet av förändringsledning och digitalisering där du framgångsrikt lett eller bidragit till konkret resultat. Du kommer att arbeta i team med systemutvecklare och tillsammans medarbetare i kommunens verksamhet. Du har förmåga att översätta önskningar och krav från verksamheten till en lösning som skapar nytta för användaren. Vi vill att du i din ansökan berättar om hur du samlat på dig erfarenhet av arbete med Automation och hur du trivs med att arbeta med människor. Koncernspråket hos oss är svenska och det är krav på att du kan det i såväl tal som skrift. Högskoleutbildning inom IT/Ingenjör - Meriterande/Önskvärt

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
1/9 eller enligt ök.
Tidsbegränsad till
2022-08-31
Publicerad
2021-06-17
Ansök senast
2021-07-31

Upplysningar

 • Mia Lundholm
  Områdeschef
  E-post: Mia Lundholm
 • Frida Olsén-Björk
  HR
  E-post: Frida Olsén-Björk
 • Ola Norlander
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 070-6030002

Ansökan

Referensnummer
SE 2021/00103 Ansök

Övrig information

Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Annonsen kommer ligga publicerat under sommaren då vi har semester. Har du frågor så går det bra att eposta dom till någon av oss så återkommer vi när vi är tillbaka.