Art director

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi. Halmstads kommun har en central kommunikationsavdelning som ansvarar för kommunens koncernövergripande strategiska kommunikationsarbete och för samordningen och utförandet av kommunikationsarbetet på våra olika förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla kommunikationsarbetet i Halmstads kommun? Vi söker nu en driven AD med stor nyfikenhet och hjärta för form som gör skillnad på riktigt. Vi behöver någon som kan vara en starkt bidragande faktor till utvecklingen av vårt grafiska uttryck och varumärke. Känner du dig träffad? Då kan du vara vår nya kollega! Vi söker dig som är ett ess på formgivning i print och digitala kanaler. Du är en kreativ och initiativrik AD med erfarenhet av att både leda projekt och att jobba detaljerat i produktion. Som AD får du en viktig roll på kommunikationsavdelningen och säkerställer kopplingen till varumärket och de kommunikativa målen. Du känner dig trygg med allt från omfattande kommunikationskoncept och varumärkesstärkande kommunikation till informationsmaterial och presentationer. Du vet hur man arbetar målgruppsanpassat - oavsett kanal. Du kan konsten att utveckla och hålla ihop vår visuella identitet samt koppla den till vår koncerns behov. Hos oss kommer du att ingå i många olika projekt och arbetsgrupper, med både korta och långa deadlines. Du har många kontaktytor internt och externt och vet hur man bygger nätverk och förtroende. Något som vi ser som viktigt är att pedagogiskt kunna presentera och motivera designlösningar och koncept i olika sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat flera år som AD/grafisk designer i en större organisation eller gentemot en större organisation. Du har en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom design eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med både koncept och varumärke samt att produktionsleda kommunikationsinsatser av många olika slag. Du är bekväm med att projektleda dig själv och andra. Du arbetar obehindrat i Indesign, Photoshop, Illustrator och Microsoft Office samt har baskunskaper i Premiere och After effects. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av offentlig sektor, har erfarenhet av webbdesign och filmproduktion samt har kännedom om Halmstad. Du är en initiativtagande och drivande person som har lätt för att bygga värdeskapande relationer och använda dem för att navigera dig i en komplex organisation. Du kan planera och genomföra projekt på ett strukturerat och metodiskt sätt samt har förmågan att lyfta blicken och utveckla koncept och strategier utifrån koncernens behov. Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-07-09
Ansök senast
2021-08-15

Upplysningar

 • Lotta Edin, kommunikationschef
  Telefon: 0708- 57 81 06
 • Therese Wallgren, SSR
  Telefon: 070 283 09 52
 • Joakim Norström
  Vision
  Telefon: 035-139696
  E-post: Joakim Norström

Ansökan

Referensnummer
KS 2021/00317 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!