Planarkitekter till Halmstad kommun

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi. Samhällsbyggnadskontoret inom kommunledningsförvaltningen samordnar och leder samhällsbyggandet i Halmstads kommun. Uppdraget omfattar att bygga framtidens Halmstad och att skapa goda förutsättningar för till exempel bostadsförsörjning, infrastruktur, kommunal service och näringsliv. Samhällsbyggnadskontoret arbetar med översikts- och detaljplanering, projektledning och representation av kommunen som markägare. Avdelningen och kontoret arbetar även med hållbarhet och miljöfrågor.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och driva planeringen av Halmstad framåt? Nu söker vi två nya kollegor till planavdelningen som har stort intresse för stadsplanering. Välkommen med din ansökan om du vill vara med att forma framtidens Halmstad. Som planarkitekt kommer du att arbeta för Halmstads kommuns fortsatta attraktivitet, genom att driva och ta ansvar för projekt inom fysisk planering. Du arbetar tätt tillsammans med kollegor från andra kommunala förvaltningar och lägger stor vikt vid att planera för den växande staden med hållbarhet i fokus. Du är med och arbetar i flertal pågående projekt som innefattar översikts- och detaljplanering. I denna roll arbetar du bland annat med intäktsfinansierade planer som inkluderar ansvar för projektekonomi. Du driver projektledning, både ensamt ansvar och som delprojektledare i större komplexa projekt. För att lyckas i denna rollen krävs god förmåga att föra dialog med olika intressenter. Det är även viktigt att kunna kommunicera fattade beslut och framtagna förslag på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt till politiken och allmänheten. Med plan- och bygglagen som ramverk och med översikts- och detaljplaner som redskap genomför du den politiska inriktningen för kommunens fysiska utveckling gemensamt med kollegor i organisationen. Du förväntas att aktivt medverka i avdelningens utvecklingsarbete, samt bidra med stadsbyggnadskompetens i förvaltningsövergripande utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom arkitektur, fysisk planering eller landskapsarkitektur eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdigt. Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen, miljöbalken samt annan lagstiftning som berör stadsplanering. Vi ser att du har minst två års erfarenhet av arbete med stadsplanering, gärna både detalj- och översiktsplanering. Du har även tidigare erfarenhet av att leda processer på ett framgångsrikt sätt. Som person strävar du efter att utveckla din profession samt har en medvetenhet och ett strategiskt förhållningssätt för att uppnå uppsatta mål. Du har förmåga att se samband och kalkylera risker och fatta beslut utifrån svåra val. Då du kommer att driva flertalet projekt samtidigt tar du ansvar för att driva processer framåt och håller utsatta tidsramar. Samtidigt som du kan arbeta strukturerat och framåtdrivande är du flexibel utifrån förändringar och ser dessa som möjliggörande faktorer för utveckling. Du är samarbetsvillig och ser positivt på initiativ och nya idéer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående.
Publicerad
2021-05-03
Ansök senast
2021-05-16

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
2021/00199 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!