Elevassistenter till Slottsjordsskolans grundsärskola årskurs 4-6 och 7-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en grund- och särskola. Grundskolan har undervisning i åk F-3 medan grundsärskolan omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter. På Slottsjords grundsärskola arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är en skola som växer konstant och som lägger mycket tid på att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Utveckling av såväl verksamhet som oss själva är av stor vikt. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa och som bidrar med arbetsglädje och arbetsmoral.

Arbetsuppgifter

Vi söker elevassistenter till grundsärskolan årskurs 4-6 samt årskurs 7-9 utifrån att Slottsjordsskolans grundsärskola är den störst växande grundsärskolan i Halmstads kommun. Inför höstterminen har vi flera nya klasser och på så vis behov av att utöka vår härliga personalgrupp. Som elevassistent på särskolan arbetar du i skolan och på fritids med elevers individuella behov och förutsättningar. Eleverna har en utvecklingsstörning men kan också ha annan funktionsnedsättning. Du arbetar tillsammans med lärare, resurspedagoger och andra elevassistenter i grupp, men också individuellt med elever. Du stöttar, hjälper och assisterar våra elever i verksamheten under hela skoldagen och på fritidshemmet. Ni planerar, utvecklar och genomför elevernas träning och undervisning tillsammans. Du kommer att arbeta med eleverna i olika situationer t. ex. kommunikationsträning, arbete med digitala verktyg, fysisk träning där bland annat bad med eleverna ingår, fritidsaktiviteter i skolans alla ämnen samt assistera eleven i vardagen utifrån individuella behov. Arbetet kräver en tydlig struktur, självständighet och att kunna arbeta/anpassa undervisningen på olika sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Meriterande är om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i skola eller särskolan. Vi lägger stor vikt vid att du känner dig manad att möta elever med lugn i ibland tuffa situationer. Vi söker dig som: • Har erfarenhet av att jobba med elever som har IF, autism, ADHD eller liknande funktionsvariationer. Både i ordnade situationer och ibland utmanande situationer. • Har stort tålamod, är självständig, flexibel och lösningsorienterad. • Har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd, tar egna initiativ och är ansvarsfull. • Är beredd att stötta elever också när det gäller medicinska och fysiska behov. • Tycker om att utmana barnens, kollegornas och ditt eget tänkande och lärande vilket skapar rutveckling och arbetsglädje. • Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 8 augusti. Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma att bli aktuellt.
Publicerad
2022-04-29
Ansök senast
2022-05-18

Upplysningar

  • Bodil Wichtel
    Rektor
    Telefon: 0709- 13 64 63
  • Kommunal
    Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00419 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!