Trygghetssamordnare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Halmstads kommun arbetar aktivt för att öka tryggheten i Halmstad. Trygghetssamordnaren spelar en central roll i det arbetet. I arbetet som trygghetssamordnare kommer du, genom att samverka med civilsamhället och andra aktörer, utveckla det lokala engagemanget och öka tryggheten, i nuläget med särskilt fokus på Vallås och Andersberg. Trygghetssamordnaren ska arbeta med lokal samordning i de utvalda bostadsområdena med fokus på ideella och privata aktörer. Det finns många aktörer i kommunen som vill bidra till det trygghetsfrämjande arbetet, exempelvis näringsidkare, föreningar och organisationer. Insatserna behöver samordnas för bästa effekt. Kommunala förvaltningar och vårt kommunala bostadsbolag HFAB spelar också en avgörande roll. Som trygghetssamordnare förväntas du kartlägga vilka aktiviteter som redan genomförs i kommunen, delta i aktiviteter som andra aktörer driver samt initiera nya aktiviteter för de målgrupper där det saknas idag. Aktiviteterna som genomförs kan vara både kort- och långsiktiga beroende på behoven. Viktigt är att de har en positiv effekt på invånarnas upplevelse av trygghet. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer vid aktiviteter och arrangemang.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst har examen från högskola eller universitet i samhällskunskap och/eller beteendevetenskap. Vi lägger stor vikt vid rätt inställning, mindsett, personligheten och drivkraften. Du kan vara nyutexaminerad. Om du har erfarenhet från polisen, har kontaktnätverken och arbetat i en kommunal organisation ses detta som meriterande, Arbetet kräver att du är ansvarsfull och kan planera aktiviteter och projekt i god tid och tar möjliga förändringar i beaktande, du har lätt för att fatta snabba och tydliga beslut. Du identifierar de resurser som behövs samt leder det planerade arbetet mot det uppsatta målet. Det är viktigt att värdera, utvärdera och utveckla olika insatser under arbetets gång. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du arbetar självständigt och tar initiativ till att starta och skapa aktivitet. Du delar självklart Halmstads kommuns grundläggande värdering att alla människor har lika värde. Du står fast vid principer och värderingar och är bra på att skapa goda relationer och nätverk. Stor vikt kommer att läggas vid din förmåga att bygga kontaktnätverk både inom och utanför organisationen samt förmågan att komma bra överens med personer på alla nivåer. Du har körkort B samt flytande tal och skrift i svenska. Önskvärt är att du även har god språklig förmåga i andra språk än svenska.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt enligt överenskommelse, gärna med start i slutet av augusti.
Publicerad
2022-05-09
Ansök senast
2022-05-25

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C86101 - 2022 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!