Enhetschefer till Särskilt boende

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Är du en närvarande ledare med stort fokus på både personal och kund? Vill du komma in i ett spännande skede för hemvårdsförvaltningen, och dessutom vara med i en tid av utveckling med stor möjlighet att kunna påverka kommunal vård? Nu söker vi nya enhetschefer till avdelningen särskilt boende som kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp med andra enhetschefer och verksamhetschef. På avdelningen för särskilt boende arbetar idag cirka 20 enhetschefer och präglas av en god kultur och bra resultat där kunden alltid är i fokus. Verksamheten ser ett ökat behov av att specialisera och utvecklas för att förbereda enheterna för att kunna erbjuda en god och nära vård där du förväntas bidra. Som enhetschef har du möjlighet att göra skillnad för våra kunder inom äldreomsorgen och i uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget. Hos oss är det viktigt att du har fokus på tillsammansperspektivet och att ditt ledarskap präglas av en vilja att tillsammans med dina medarbetare, kunder och kollegor arbetar för att driva verksamheten framåt. Vi har en hög kundnöjdhet och driver en verksamhet med budget i balans och vi hoppas att du tillsammans med oss vill utveckla den kommunala äldreomsorgen och tillföra nya perspektiv och tankemönster. Är du en närvarande ledare med stort fokus på både personal och kund? Vill du komma in i ett spännande skede för hemvårdsförvaltningen, och dessutom vara med i en tid av utveckling med stor möjlighet att kunna påverka kommunal vård?

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom social omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef/ledare inom äldreomsorg och har kunskaper om SoL eller HSL och social dokumentation. Vi ser gärna att du har kunskap inom arbetsrätt och har någon form av ledarutbildning. Du har erfarenhet och kunskap av ekonomistyrning och att driva en verksamhet mot budget i balans. Vi söker dig som tar initiativ, är självgående och kan fatta beslut, även i svåra situationer. Du är lyhörd med ett stort fokus på kundens, den närståendes och personalens varierande behov. Vidare har du ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete där du värdesätter samarbete, struktur och tydlighet gentemot dina medarbetare och kollegor. Som ledare är det ditt ansvar att skapa goda förutsättningar för att nå utsatta kvalitetsmål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2021-11-24
Ansök senast
2021-12-08

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
HN 2021/00377 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Rekryteringen kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!