Gruppchef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Laholmsbuktens VA AB har ett av de bästa uppdragen som finns. Vi arbetar för en hållbar framtid med rent dricksvatten, friska vattendrag och hav, för nuvarande och kommande generationer. Vi är en del av landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Med utgångspunkt i Agenda 2030 försörjer vi Halmstads och Laholms kommuner med dricksvatten och ser till att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Vill du vara en del av en organisation som erbjuder arbetsglädje, delaktighet och utmanande arbetsuppgifter, där du får vara med och påverka utvecklingen av miljön och samhället i våra två växande kommuner? Gruppen produktionsstyrning består idag av fem miljö- och processingenjörer, två laboratorieingenjörer och en handläggare. Gruppens huvudsakliga uppgift är; drift- och processuppföljning/utveckling, förebyggande miljöarbete och tillståndshantering, löpande kontakt med myndigheter samt att utveckla, planera och följa upp avdelningens egenkontroll.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef för produktionsstyrning inom produktionsavdelningen är ditt huvudsakliga mål att planera, leda, utveckla och följa upp verksamhetens arbete. Du kommer att verka som ledare och stöd för dina medarbetare, vilka du även har personal- och arbetsmiljöansvar för. Du omsätter strategiska beslut till operativt arbete genom tydlig kommunikation och ett utvecklande ledarskap och rapporterar till avdelningschef. Vidare ansvarar du för gruppens övergripande verksamhetsarbete, mål och budget samt säkerställer framtagandet av underlag som stödjer gruppens arbete med bland annat ledningssystem, rutiner, instruktioner mm. Du kommer att ha arbetsuppgifter inom gruppens arbetsområde med bl.a. utveckling av egenkontrollen, driftlaboratoriet och optimering av produktionen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av lagstiftning inom miljö och livsmedel och av arbete inom vattenområdet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av en ledande befattning samt att du har högskoleutbildning eller annan likande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap inom forsknings- och utvecklingsprojekt är önskvärt. Du har även förmågan att se helhetsperspektiv och samband för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lösningsorienterad, tar egna initiativ och har en naturlig förmåga att skapa ordning och reda runt omkring dig. Vi värdesätter samarbete och brinner för det vi gör - vi söker dig som delar det med oss! För att lyckas i denna roll krävs att du kan skapa engagemang och delaktighet hos andra. Du är duktig på att kommunicera i både tal och skrift och är analytiskt lagd, är strukturerad, prestigelös och beslutsmässig.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-09-20
Ansök senast
2021-10-17

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
LBVAAB 2021/00390 Ansök

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställningen träder ikraft. B-körkort är ett krav. Laholmsbuktens VA tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.