Digital fixare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Halmstads kommun satsar på att öka den digitala delaktigheten och kompetensen hos seniorer. Vi söker nu dig som vill vara del i detta projekt tillsammans med oss! Som Digital fixare gör du hembesök och är främst till för kommuninvånare från 75 år samt för personer som har beviljade hemtjänstinsatser i Halmstads kommun och som behöver hjälp och stöd för att installera eller att komma i gång med användandet av olika appar, digitala tjänster, sociala medier eller olika kommunikationsverktyg i vardagen. Som digital fixare är du duktig på att hantera enklare nätverksproblem och andra tekniska problem i hemmet. Du är pedagogisk och kan stötta både nybörjare och den lite mer vana senioren/hemtjänstkunden i digitala frågor både när det gäller datorer, läsplattor, tv-apparater, smarta telefoner och annan teknik som finns i hemmet.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse för teknik. Du har en gymnasiekompetens som vi bedömer som lämplig. Du ska gärna ha erfarenhet av teknisk support och tycka om att arbeta och umgås med äldre. Du har körkort för bil med manuell växellåda, ett gott bemötande och du ska kunna hantera både en liten grupp och göra hembesök hos seniorer/hemtjänstkunder för att på plats hjälpa till att undanröja problem på ett pedagogiskt sätt. Arbetet är självständigt vilket ställer krav på flexibilitet, god organisationsförmåga, och planering Som digital fixare i Halmstad kommer du att ingå i den förebyggande enheten. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och även att du kan arbeta självständigt. Du behöver ha lätt för att kommunicera i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I denna rekrytering sker urval löpande. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Projektanställning under 1 år. Tjänsten är på dagtid.
Publicerad
2021-12-29
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

  • Ulla Johansson
    Avdelningschef Kvalitet och Utveckling
  • Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
HN 2021/00427 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!