1:e socialsekreterare, Placeringsenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Barn-och ungdomsavdelningen Placeringsenheten Den sociala barn- och ungdomsvården i Sverige har under de senaste åren utvecklats i snabb takt. Det ställer höga krav på både medarbetare, organisation och ledning. Då socialförvaltningen i Halmstad har som ambition att vara en av Sveriges bästa socialtjänster vill vi tillsammans med dig fortsätta vårt förbättringsarbete, vilket bland annat förutsätter att vi har ett nära ledarskap. Vi söker en 1:e socialsekreterare till Placeringsenheten. På enheten följer vi upp alla placerade barn och ungdomar i familjehem, HVB och Stödboende. Vi handlägger även ensamkommande barn och ungdomar. Vi har hand om alla uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson. Som 1:e socialsekreterare kommer du att ansvara för att arbetsleda och introducera våra medarbetare i det dagliga arbetet. Du kommer att ha ett avgränsat ansvar, men tillsammans med övrig ledning samarbetar vi för att skapa samsyn i det sociala arbetet. Vid förhandlingar i förvaltningsrätt och motsvarande är Du socialnämndens representant. Du kommer att vara ett stöd för både enhetschef och medarbetare vid implementering av metoder, rutiner, riktlinjer med syfte att upprätthålla en rättssäker myndighetsutövning. Som 1.e socialsekreterare förväntas du även ta en aktiv roll i Placeringsenhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Vi tror att du har arbetat med socialt arbete och myndighetsutövning under en längre tid och känner dig redo för en ny roll. Redan idag tar du ett aktivt ansvar för verksamheten och tycker att det är roligt att diskutera socialt arbete med dina kollegor. Du ser det som självklart att du inte bara ska ge svar på alla frågor, då din främsta uppgift är att få andra att växa och utvecklas. Vi tror också att du lockas av utvecklingsfrågor och har ett starkt driv och vilja att förändra till det bättre. Du ser möjligheter och lösningar på problem. Du förstår att helheten och målet är det viktiga, men har förmåga att gå ner i detaljer för att lyckas i processerna.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Erfarenhet från arbete med avdelningens målgrupper. För att klara uppdraget krävs tidigare erfarenhet i form av handläggning inom socialtjänsten, erfarenhet av att själv ha arbetat med och använt de metoder som avdelningens arbete utgår från, som BBIC och MI. Det är meriterande om du är utbildad utbildare i metoder som används. Vi använder även FIT, Feedback Informed Treatment och Signs of Safety i Halmstad och det sker regelbundet handledning i dessa metoder. I ett av teamen ligger ansvaret för HVB- och SIS-placeringar och det är meriterande om Du har erfarenhet av och kunskap om den typen av verksamhet. Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av ärendehandledning eller 1:e-socialsekreterartjänst. Körkort är ett krav Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-04-29
Ansök senast
2021-05-18

Upplysningar

  • Christina Bengtsson
    Enhetschef
  • Ellenor Tellebo, Akademikerförbundet SSR
    Telefon: 035-13 79 26
  • Joanna Duncalf, Vision
    Telefon: 035 188744

Ansökan

Referensnummer
2021/00119 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Ansökningarna behandlas löpande Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid