Resurspedagog till Slottsjordsskolans grundsärskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad som tar emot elever från årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både hav, strand och skog, vilket nyttjas i vår undervisning. Vi har i dagsläget drygt 400 elever som fördelas på två adresser, Slottsjordsskolan Norr på Skånegatan och Slottsjordsskolan Söder på Gentoftevägen. Slottsjordsskolans grundsärskola är placerad på Slottsjordsskolan Norr på Skånegatan. Från april i år har grundsärskolan utökats med elever och personal från Östergårdsskolans åk 4-9 vilket innebär att vi kan erbjuda en grundsärskoleverksamhet från åk 1-9.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till Slottsjordsskolans grundsärskola som är skicklig på att anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper. Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara resurs i klass, hålla i egna lektioner, vara elevassistent åt enskild elev och arbete på fritids. Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund.

Kvalifikationer

Pedagogisk högskoleutbildning med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariat under höstterminen 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2021-12-22
Publicerad
2021-07-02
Ansök senast
2021-08-01

Upplysningar

  • Carina Oxelborn, Rektor
    Telefon: 076-695 64 04
  • Gun-Marie Jeppson, Lärarförbundet
    Telefon: 0766-954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00485 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!